RU  UA

Насильство, арешти і посадки: в Росії дали прогноз ситуації після затримання Навального

Після арешту на 30 діб російського опозиційного політика Олексія Навального, якого затримали відразу по прильоту з Німеччини, влада запроторить його до в'язниці на довший термін, а проти росіян почнуться нові утиски із затриманнями і ув'язненнями.

Про це він розповіла в програмі "Все по бєспрєдєлу" з Роксаною Руно на Апостроф TV російський політик, журналіст, муніципальний депутат Юлія Галяміна.

За словами політика, ув'язнення Навального було прогнозоване і його чекали як один з варіантів розвитку подій.

"Якщо людину хотіли вбити, то ніхто його відпускати не буде. 30 діб арешту - це тільки початок. Звичайно, що буде продовження, якщо не станеться якихось кардинальних подій і впливу", - зазначила Галяміна.

Вона додала, що на рішення Кремля може вплинути високий рівень протестної активності росіян, хоча висловила сумнів, чи це можливо взимку за неактивного порядку денного, а також реакція Заходу.

"На 23 січня "Фонд боротьби з корупцією" оголосив про несанкціонований мітинг на підтримку Олексія Навального. Але, те, що всіх будуть затримувати, незалежно від кількості учасників, це точно. Будуть великі масові затримання, великі масові посадки. В цілому влада налаштована на серйозні репресивні дії і насильство", - пояснила Галяміна.

Більше про те, що чекає Кремль після арешту російського опозиціонера Олексія Навального, йдеться в матеріалі "Апострофа": "Спочатку "газове питання": що чекає Путіна за арешт Навального".