RU  UA

Не треба перебільшувати: у Росії оцінили вплив на людей пропаганди Кремля

Вплив пропаганди за допомогою телеканалів на населення Російської Федерації занадто перебільшено, тому що дивляться його переважно пенсіонери.

Про це розповів в ефірі програми "Розклад Кулініча" на Апостроф TV відомий радянський і російський рок-журналіст, культурний діяч, музичний критик і письменник Артемій Троїцький.

"Телебачення в Росії зараз дивляться тільки найтемніші верстви населення. Насамперед, телебачення - це опіум для людей похилого віку, для пенсіонерів. Люди середнього віку споживають телебачення з інтернетом десь 50/50. І то, може бути і менше. Молодь не дивиться телевізор взагалі, цей факт вже відзначено соціологічними службами", - зауважив з цього приводу він.

За його словами, російські пропагандисти на телеканалах "удобрюють" одну й ту ж публіку, яка має невеликий вплив на суспільне життя в Росії.

"Це зникаюча натура. Майбутнє Росії їх не слухає, воно їх повністю ігнорує. А ті хлопці, у яких телевізор - це прямокутненька ікона, вони більше нічого не мають в житті. Уявіть собі російську провінцію, де немає взагалі нічого, де немає каналізації, газу, але є телевізор. Для них це все. Можна зрозуміти, що це за люди ", - описував ситуацію Артемій Троїцький.

Співрозмовник "Апострофа" зазначив, що ставлення тієї частини росіян, яка тверезо оцінює ситуацію, до висловлювань російських телепропагандистів - однозначне.

"Що стосується нормальних людей, міських освічених, то для них і Соловйов, і Кисельов - це остаточне чмо. Це просто ганебні сценічні холуї, які, крім реальної огиди, нічого не викликають. Ось ця Симоньян - те ж саме. Я б сказав, що рівень ненависті до цих так званих пропагандонів навіть вище, ніж рівень ненависті до того ж Путіна або садистів ОМОНівців", - підкреслив Троїцький.

Детальніше про протести в Росії і про те, чи зможе Навальний зруйнувати імперію зла на чолі з Володимиром Путіним, читайте в повному інтерв'ю Артемія Троїцького "Апострофу"