RU  UA

Маніакальна жадоба влади: політолог назвав головну помилку Лукашенко

Російський політолог Дмитро Орєшкін вважає, що в нинішній ситуації, що склалася навколо Білорусі через інцидент з літаком Ryinair в Мінську, невизнаний білоруський лідер Олександр Лукашенко перебуває в програшному становищі.

Таку думку він висловив в ефірі програми "Розклад Кулініча" на Апостроф Live.

"Мені здається, досить очевидно, що Лукашенко програє. Він дав волю своїй маніакальній жадобі влади, я не знаю, як це ввічливіше сказати", - зазначив російський політолог.

За його словами, заради затримання 26-річного журналіста, Олександр Лукашенко створив умови для міжнародної ізоляції Білорусі і довгострокової економічної катастрофи.

"У цьому сенсі Лукашенко в стратегічному плані зробив величезну помилку. Програє, природно, Білорусь. І разом з Лукашенком програє Росія, тому що імідж і раніше був не надто запашним, а тепер він стане занадто токсичним", - зазначив Дмитро Орєшкін.

Політолог стверджує, що Путін і Лукашенко відводять свої країни і народи від європейського побуту.

"Якщо в тактичному плані можна вважати Путіна виграв, тому що тепер Лукашенко буде змушений лягти під черево "російського ведмедя", і це можна буде трактувати як путінську перемогу, то в довгостроковому плані це не велика радість. Знову доведеться витрачати гроші, знову доведеться сваритися і якимось чином домовлятися з важкокерованим паном Лукашенко і знову доведеться нести на собі тягар країни-ізгоя", - підвів підсумок Орєшкін.

Детальніше про те, як Росія повільно, але вірно підминає під себе Білорусь читайте в матеріалі "Апострофа": Лукашенко впирається всіма кінцівками, але у Путіна вже є йому заміна - Дмитро Орєшкін