RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

"Невидима" епідемія: Росія наздогнала Африку за ризиком зараження СНІДом

У той час, як в Росії склалася дуже погана ситуація з захворюваністю на коронавірус, по країні також з катастрофічною швидкістю поширюється ВІЛ.

Про це пише "Новая газета".

За даними Росспоживнагляду, в Росії в 10 разів частіше хворіють на ВІЛ, ніж в Євросоюзі. Крім того, в деяких регіонах Уралу і Сибіру ризик інфікуватися в 20, і в 35 разів вищій, ніж в Європі, що вже можна порівняти з країнами Африки.

З вірусом імунодефіциту в Росії живе вже більше 1,1 мільйона осіб. І це тільки офіційно враховані випадки. Насправді кількість ВІЛ-позитивних в РФ може досягати 1,5 мільйона.

Перша хвиля поширення ВІЛ прокотилася по Росії в кінці дев'яностих років. Тоді у всьому світі зросло вживання ін'єкційних наркотиків і більшість заражень відбувалося через брудний наркошприц. Нинішня ж хвиля заражень пов'язана з тим, що ВІЛ вийшов за межі групи наркоспоживачів і почав активно поширюватися також статевим шляхом.

Як повідомляв "Апостроф", раніше академік НАН України і директор Інституту біохімії ім. Палладіна НАН України Сергій Комісаренко порівняв епідемії СНІДу та коронавірусу і розповів, у чому їх різниця і схожість.