RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Білорусь погрожує розмістити ядерну зброю: хочуть "захиститися" від НАТО

Глава білоруського Міністерства закордонних справ Володимир Макей заявив, що у разі загрози з боку НАТО Білорусь готова розмістити ядерну зброю в країні.

Про це він повідомив в інтерв'ю пропагандистському каналу RT Arabic, частину якого розмістило у себе білоруське інформагентство БЕЛТА.

Володимир Макей вважає, що Північноатлантичний альянс нібито вже близько підійшов до білоруських кордонів, а військових навчань та військовослужбовців США і НАТО стало "значно більше".

"Те, про що заявив "президент" Олександр Лукашенко, що ми розглядаємо можливість розміщення на території Білорусі ядерного озброєння – це одна з ймовірних відповідей на майбутні можливі дії з боку Північноатлантичного альянсу на території Польщі", – висловився міністр закордонних справ Республіки Білорусь.

Маккей додав, що на даний момент Альянс "створює певний плацдарм" також і в українській державі - проти РФ. За його словами, лідери НАТО нібито скористалися ситуацією в Україні з метою нарощування свого потенціалу в регіоні.

Раніше "Апостроф" повідомляв, 9 листопада Олександр Лукашенко коментуючи ситуацію, що склалася на білорусько-польському кордоні, пригрозив Заходу втручанням Росії та нагадав про те, що вона має ядерну зброю.