RU  UA

Боягуз, який не вміє воювати: росіяни не задоволені діями Путіна

Росіяни починають відчувати когнітивний дисонанс на тлі відсутності видимих результатів у війні з Україною. Невдоволення президентом путіним зростає навіть у націоналістичних право-фашистських колах, де його вважають боягузом, який не вміє воювати.

Про це заявив російський політолог Дмитро Орєшкін в ефірі Апостроф TV.

"До панічних настроїв ще далеко. Починає виявлятися те, що я б назвав когнітивним дисонансом. Ми ж переможці, володимир володимирович путін – найголовніший. Він усіх підняв з колін, він "нагнув Захід", він поставив на місце Україну, яка "недодержава", з українцями, які насправді "недороблені росіяни". Ось усе це він блискуче зробив. І раптом звідкись приносить, мабуть, ракети, які б'ють по нафтосховищах у Брянську, Білгородській області. Не може такого бути. Це означає, що українці вміють воювати? Це значить, у них є ракети? Значить, наша протиповітряна оборона має такі жахливі проломи?", - пояснив Орєшкін.

За словами політолога, у зв'язку з цим у росіян з'являються почуття, близькі до ненависті та розлюченості. Крім того, зростає невдоволення діями путіна навіть у націоналістичних колах.

"Ось тут люди відчувають складний комплекс почуттів – дуже далекий від паніки, але дуже близький до розлюченості, до роздратування, до ненависті. Звичайно, на адресу України. Навіть поки що не на адресу путіна, хоча і це вже починає проблискувати. При чому, з найбільш націоналістичних право-фашистських напрямів. Звинувачують путіна в тому, що він боягуз, не вміє воювати, баба. Значить, треба було б всю Україну з самого початку з брудом змішати і ядерним ударом знищити. От якби путін був справжнім мужиком, він би до такого не дійшов. Вже навіть не смішно, а просто гидко спостерігати, як ось ця смердюча піна сама в собі захлинається", - резюмував Орешкін.