RU  UA

Без телефонів та солодкої води: два світових гіганти не "порадують" росіян новинками

Росіяни залишилися без можливості придбати новий iPhone. Також про вихід з країни-агресорки заявила компанія-виробник солодких напоїв Pepsi.

Подробиці - на Апостроф TV.

Жоден із російських ритейлерів не отримав дозволу на легальний продаж останньої версії iPhone. Асоціація торгових компаній рф заявила, що нові телефони, серед яких і "яблука" не можуть перебувати на російському ринку без особливих дозволів. Представник асоціації зазначив, що йому невідомо, що хтось в росії отримав увесь пакет документів для продажу iPhone 14.

Примітно, що на нову версію iPhone в російських мережах приймали попередні замовлення. Тепер росіянам доведеться переходити на інші моделі телефонів через імпортозаміщення.

Крім того, про зупинення виробництва в росії заявили в компанії Pepsi. Це сталося через пів року після обіцянки покинути ринок країни-агресорки.

Компанія зробила оголошення після того, як агентство Reuters відвідало десятки роздрібних супермаркетів та спортивних залів у Москві та за її межами. Там виявили банки і пляшки з заводів Pepsі у росії, які були вироблені у липні та серпня. Остання зазначена дата – 17 серпня.

У заяві для Reuters американська компанія повідомила, що припинила виробництво концентратів для своїх напоїв.

"Всі концентрати в росії будуть витрачені, а виробництво – припинено", - зазначили в компанії.

Тож тепер росіяни залишилися не лише без iPhone, але й без солодкої води. Тому очікуємо на нові продукти імпортозаміщення.