RU  UA

Болюча тема для Путіна: у Росії назвали прості причини скасування прес-конференції диктатора

У Росії вперше за 10 років відмовилися від проведення щорічної прес-конференції президента Володимира Путіна наприкінці року – для лідера РФ аналіз підсумків 2022 року та прогнози на 2023 рік вкрай болісна тема, проте не варто перебільшувати фатальне значення цієї традиції.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів Ігор Яковенко, російський опозиційний журналіст, ексдепутат Держдуми.

Читайте також: Чому Путін скасував підсумкову прес-конференцію: британська розвідка озвучила версію

"Ну так, цього разу не танцювали так, як протягом 10 років. Путінський режим від цього не впаде. Причина скасування дуже проста. Всі ці три ритуали - послання федеральним зборам, прес-конференція і великий прийом у Кремлі - це розмова на дві теми: аналіз підсумків 2022 року та погляд у 2023 році", - пояснив кореспондент.

За його словами, хвалитися Путіну цього року зовсім нічим.

"Які перемоги у Путіна у 2022 році? Героїчні перемоги переважаючими силами єнота? Вбивство міністра закордонних справ Білорусі? Серйозна перемога, адже вдалося паралізувати Лукашенка. Путін якось сказав: як здорово ми збільшили Росію ще чотирма територіями. Це які? Туди Херсон?" чи ні. Шматок Запорізької області без Запоріжжя", - розповів Яковенко.

Він також наголосив, що якби Путін поділився подібним під час прес-конференції, то є великий ризик, що окуповані території вже тоді будуть під контролем України. При цьому журналіст вважає, що погляд у 2023 році для Путіна ще страшніший.

"Це погляд у майбутній трибунал? Не дуже симпатичний прогноз. Путін намагається сховати, заплющити очі і розбачити це найближче майбутнє. У Путіна велика проблема з орієнтацією у просторі та ухвалення теперішнього часу", - резюмував аналітик.

Раніше ми писали, що в оточенні Путіна почалися щурі бої.