Вони не пам'ятають "совок": політолог про рушійну силу протестів у Грузії

протесты в Грузии Фото:

Молодь віком від 20 до 25 років стала "кістяком" нещодавніх масштабних протестів у Грузії.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів експерт Грузинського Центру стратегічного аналізу Гела Васадзе.

За його словами, суспільство зуміло домогтися скасування законопроекту про іноземних агентів, який не потрібний ні владі, ні простим громадянам.

Вносячи та голосуючи за такий документ, як вважає Васадзе, керівництво країни намагалося продемонструвати, що вони можуть провернути все, що завгодно. Однак суспільство вийшло на вулиці Грузії і показало, що влада не може не реагувати на думку народу.

Читайте також: Протести у Грузії: чому те, що відбувається в країні, стало початком "демонтажу" путінської влади

Васадзе зазначив, що молодь віком від 20 до 25 років стала "кістяком" масштабних протестів. Мітингувальники, які не пам'ятають "совок", бачать Грузію виключно європейською державою, тому вони не захотіли погоджуватися із законопроектом про іноагентів.

"Вони (протестувальники - ред.) народилися вже у вільній країні, їх дитинство пройшло при Саакашвілі. Відповідно, зараз їм у середньому 20-25 років, і ця молодь не готова віддати так званій "Грузинській мрії" свою мрію про європейську Грузію. Вони про це сказали" , - продовжив експерт в ефірі Апостроф TV.

Васадзе додав, що більшість протестувальників, затриманих силовиками, вже на волі. В ізоляторах залишаються люди і, як вважає експерт, влада спеціально затягує з їх визволенням, намагаючись збити хвилю протестів, аби суспільство не висувала нових вимог.

Читайте повну версію матеріалу "Апострофа": Росіяни вже зрозуміли, що на кожен танк грузинам є чим відповісти - експерт із Тбілісі