RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.35
НБУ:USD  40.85
Світ

Новини

27 вересня

Всі новини

«Страшна провокація!» Журналіст попередив про розстріли росіянами населення під Курськом

Росіяни почали поширювати провокативне повідомлення про українських диверсантів, які нібито перевдягаються в цивільний одяг і пересуваються на цивільних російських машинах. Припускають, що ця провокація може спричинити масові розстріли російськими військами жителів Курської області.

Про це в Telegram-каналі написав журналіст Юрій Бутусов.

"Це треба максимально широко поширити! Страшна провокація, яка спричинить масові розстріли російськими військами мирних жителів Курської області", – пише журналіст.

За його словами, найбільший Z-канал, що нараховує три мільйони підписників, закликав російських військових розглядати цивільний транспорт у Курській області та людей у цивільному одязі як українські ДРГ, тобто диверсантів.

"Досі жодного відео, що українці нібито переодягаються в цивільний одяг і пересуваються на цивільних російських машинах не було. Безсумнівно, після такої заяви Подоляки російські військові, перелякані строковики, мобілізовані, поліцейські, росгвардійці, кадировці, будуть у кожному селі на передовій і на блок-постах відкривати вогонь по будь-якій підозрілій машині, і потім видавати всіх загиблих як звірства українців", – припускає Бутусов.

Він вважає цю публікацію в російському каналі не випадковою, а пов’язаною з тим, "що такі розстріли російськими військовими цивільних росіян уже мають місце".

Крім того, раніше керівник Центру протидії дезінформації Андрій Коваленко повідомив, що російські спецслужби можуть влаштувати провокації з хімічною зброєю, адже вже поширюють інформацію про начебто використання українськими силами таких озброєнь.