RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Світ

Новини

29 вересня

Всі новини

Військовий експерт висміяв "зуби дракона" та порожні траншеї росіян у Курській області

Російська армія та чиновники в Курській області зовсім не готували регіон до можливого прориву кордону з боку ЗСУ.

Про це повідомив експерт у галузі проблем міжнародної безпеки Юрій Федоров в інтерв'ю Марку Фейгіну.

За його словами, "зуби дракона" – імпровізована лінія протитанкової оборони з циліндрів, встановлених на дорогах, – виявилися абсолютно неефективними, а траншеї, де мали тримати оборону російські військові, у прикордонних районах Курської області, були порожні.

"Там щось було, були "зуби дракона" наставлені, але виявилося, що їх легко трьома пострілами рознести на дрібні уламки, а вибухом розкидає ще десяток сусідніх пірамідок. Ось так і виходить прохід, в який можуть заходити танки та інша бронетехніка. Могли бути траншеї, але там не було особового складу, живої сили. Воно викопане, але під'їде мостоукладач та спокійно пройдуть і танки, й піхота", - повідомив він.

Фото: delfi

Експерт зазначив, що однією з проблем для росіян стала корупція, оскільки гроші на оборонні споруди та фортифікації з російського бюджету виділялися.

"Це халтурно було, хоч гроші й виділені великі. Мабуть, російські бюрократи знайшли цим грошам краще застосування. Для себе, звичайно. А підуть туди ЗСУ або не підуть - скоріше, не підуть, адже Путін говорив, що скоро з ними розберемося" , – розповів Юрій Федоров.

Раніше аналітики Інституту вивчення війни помітили створену вже після курського прориву ЗСУ серію укріплень, включаючи траншеї та протитранспортні рови на південний захід від Льгова вздовж траси Льгов-Рильськ-Глухів у Курській області РФ.