RU  UA  EN

Понеділок, 3 червня
  • НБУ:USD 40.50
  • НБУ:EUR 43.75
НБУ:USD  40.50
Досьє

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

 

Кацуба Олександр Володимирович

Олександр Кацуба має дві вищі освіти. Свою кар'єру він розпочав у сімейному бізнесі, потім працював у державному секторі. У 2022 році заснував компанію "АЛЬФА ГАЗ", що займається видобутком газу. За результатами 2023 року компанія стала одним із лідерів газового видобутку України. Олександр також займається волонтерством, допомагає ЗСУ.

Білодід Дар'я Геннадіївна

Дар'я Білодід могла стати гімнасткою, але, народившись у сім'ї дзюдоїстів, теж зайнялася цим видом спорту. У 17 років Дар'я стала наймолодшою ​​чемпіонкою світу за всю історію дзюдо. На Олімпійських іграх у Токіо у 2021 році вона стала бронзовою призеркою. У вільний час Дарина любить користуватися косметикою та модно одягатися.

Ющенко Віктор Андрійович

Віктор Ющенко став третім президентом України внаслідок Помаранчевої революції. Під час своєї каденції він займався збереженням української культури та вів протистояння з Юлією Тимошенко. Після закінчення президентського терміну пішов із політики, зайнявся бджільництвом та створив музей української культури.

Усик Олександр Олександрович

Олександр Усик народився у Криму та зробив кар'єру професійного боксера в Україні. Спортсмен потрапляв у скандали, допускаючи неоднозначні політичні висловлювання та знімаючись у фільмах російських пропагандистів, за що потрапив на сайт "Миротворець". Після повномасштабного вторгнення Усик підтримує ЗСУ та критикує Росію.

Блаженнійший Святослав (Шевчук)

Святослав Шевчук народився на Львівщині у християнській родині. Він закінчив медичне училище, відслужив два роки у радянській армії, а потім вирішив стати священиком. Релігійну освіту здобув в Аргентині та Італії, а потім служив ректором Львівської духовної семінарії Святого духу. 23 березня 2011 року Святослав був обраний Главою Української греко-католицької церкви.

Зеленський Володимир Олександрович

Володимир Зеленський зробив успішну кар'єру артиста комедійного жанру. У ніч на новий 2019 рік він зробив заяву, що балотуватиметься в президенти України. У березні 2019 року він виграв президентські вибори, набравши 73,22% голосів виборців. Очоливши країну, Зеленський зіткнувся із серйозними викликами. На його каденцію припала пандемія коронавірусу та повномасштабне вторгнення Росії.

Садовий Андрій Іванович

Андрій Садовий розпочав трудовий шлях інженером, потім збудував медіа-бізнес, а потім пішов у політику та організував свою партію "Самопоміч", яка пройшла до Верховної Ради. З 2006 року львів'яни обирають Садового своїм мером.

Притула Сергій Дмитрович

Кар'єра Сергія Притули пов'язана із шоубізнесом. Він був радіоведучим, вів численні розважальні шоу на телебаченні, був ведучим Національного відбору "Євробачення". 2021 року він оголосив про припинення кар'єри артиста і зайнявся політикою, балотувався до Ради від партії "Голос", але не пройшов. Хотів стати мірним у Києві, але вибори програв. З початком повномасштабної війни Притула займається волонтерством.

Литвиненко Олександр Валерійович

Кар'єра Олександра Литвиненка пов'язана із спецслужбами. Він закінчив академію ФСБ у Москві, але служив в Україні. Декілька років очолював службу Зовнішньої розвідки. У березні 2024 року призначений секретарем Ради національної безпеки та оборони України замість Олексія Данилова.

Кубраков Олександр Миколайович

Олександр Кубраков працював у компанії "Київстар", а потім став радником із IT-сфери мера Києва Віталія Кличка. Недовго посидівши у Верховній Раді, отримав призначення на посаду голови "Укравтодору", а потім міністра інфраструктури України. На обох посадах його переслідували скандали, пов'язані з нецільовим витрачанням бюджетних коштів.