RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Досьє

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Притула Сергій Дмитрович

Шоумен, волонтер

Шоумен, волонтер Сергій Притула Фото: Facebook

Сергій Притула народився 22 червня 1981 року у м. Збараж Тернопільської області.

Школу закінчив із золотою медаллю. 1998 року вступив до Тернопільської академії народного господарства.

Під час навчання в академії грав у КВК, брав участь у конкурсах мистецької самодіяльності.

Протягом 2000-2001 років навчався в одному із коледжів Лондона. Проте, покинув, не отримавши диплом, і повернувся до Тернополя. Там закінчив магістратуру у своєму виші.

Притула в соцмережах

Сергій Притула активно присутній у різних соціальних мережах, що допомагає йому у волонтерській діяльності.

Сторінка в Facebook

'Telegram' -канал Притули

Сторінка у Twitter

Канал Сергія Притули на YouTube ,

Притула в TikTok.

Доходи

Декларації про доходи шоумена немає у відкритому доступі. Проте журналістам він зізнався у 2019 році, що заробляє близько 300 тис. гривень на місяць. У сім'ї Притули є дві компанії, які приносять йому прибуток: це - ТОВ "Концертне агентство "Вар'яті" та ТОВ "Сірко", яке займається виробництвом кіно- та відеофільмів, телевізійних програм.

Кар'єра

У 1999 році Сергій Притула став ведучим "Радіо Тернопіль - 106,1 FM". Водночас грав у "КВК", брав участь у конкурсах мистецької самодіяльності.

Після того, як забрав документи з лондонського коледжу, якийсь час на початку нульових попрацював у Великій Британії будівельником, вантажником, офіціантом та помічником кухаря.

2004 року пройшов кастинг на посаду ведучого програми "Було ваше - стало наше" на телеканалі "Інтер".

2005 року Сергій працював ведучим на київській радіостанції "Music Радіо".

Притула у радіостудії. Фото: facebook

У 2006-2009 - під псевдонімом "Тернопільський Сірий" був резидентом гумористичної телепередачі Comedy Club UA.

У 2008 році з Олександром Педаном та Ольгою Фреймут вів шоу "Підйом" на "Новому каналі".

Протягом 2010-2014 років Притула був ведучім кількох шоу: "Україна сльозам не вірить", "Зроби мені смішно", "Пий, якщо зможеш", "Хто зверху?", "Пристрасті за Ревізором", "СуперІнтуїція".

З 2016 року Притула почав вести перше україномовне гумор-шоу "Вар'яти". З 2020 року працює на "Радіо НВ", щочетверга ввечері у прямому ефірі веде програму "Серед тижня".

19 серпня 2021 року він залишив проект "Вар'яти шоу" та оголосив про завершення акторської кар'єри.

Сергій Прітула був ведучим Національного відбору на "Євробачення".

Притула на "Євробаченні" Фото: РБК-Україна

Політична діяльність

2019 року Сергій Притула став членом партії "Голос", засновником якої був музикант Святослав Вакарчук. Під час парламентських виборів 2019 року Притула балотувався у народні депутати України від цієї політсили за № 30 у списку, але партія провела до Ради менше 30 депутатів, а тому до парламенту шоумен не потрапив.

11 серпня 2020 року Притула оголосив про участь у виборах на посаду міського голови Києва від партії "Голос". Проте кияни обрали мером Віталія Кличка.

У квітні 2021 року Притула заявив, що має амбіції очолити партію "Голос". У самій партії цю ідею відкинули і виник скандал.

7 червня 2021 року шоумен оголосив про вихід із партії "Голос" через незгоду з рішеннями керівництва партії та голосуваннями однопартійців.

28 вересня 2021 року Притула заявив, що створює свою політичну партію. Однак далі заяв справа поки не пішла. Здійснитись його планам, мабуть, завадило повномасштабне російське вторгнення. Після 24 лютого 2022 року Притула сконцентрувався на волонтерській діяльності та допомозі ЗСУ.

Скандали

У 2020 році Притула потрапив в антисемітський скандал. Так, в Об'єднаній єврейській громаді України заявили, що в ефірі радіо НВ у програмі Сергія Притули прозвучали антисемітські образи, які не були прокоментовані ведучим як неприпустимі.

В ефір зателефонував якийсь Роман із Краматорська, який назвав святкування єврейського нового року в Умані "шабашем", а цадика Нахмана назвав "нациком хацманом". Притула не тільки не повідомив слухачам про неприпустимість використання радіо НВ як рупора юдофобських висловлювань, а й навпаки, вступив зі слухачем у доброзичливу бесіду і з приємною посмішкою повідомив, що "повністю поділяє його емоційне обурення" та "дуже радий чути його в ефірі з таким гарним настроєм"

Комісія з журналістської етики винесла рішення про публічне засудження радіо НВ та Сергія Притули.

Сергій Притула. Фото: facebook

Фонд Сергія Притули

З початком повномасштабного вторгнення Сергій Притула відкрив свій благодійний фонд, який збирає гроші на допомогу ЗСУ. Для армії фонд закуповує обладнання, обмундирування, техніку, дрони. Завдяки своїй популярності Притула комунікує через фонд величезні кошти. Українці охоче донатять відомому теле- та радіоведучому.

За словами самого Сергія , з 24 лютого 2022 року по 24 лютого 2023 року загальний бюджет зборів фонду становив понад 4 мільярди 182 мільйони гривень.

"Сума неймовірна, це те, що, чесно кажучи, іноді стискає горло, бо це показник неймовірного кохання українців до своєї армії. Це усвідомлення того, що нашим захисникам украй потрібно підставляти плече, там, де ми можемо це робити і ми маємо це робити обов'язково", – наголосив Притула.

Сім'я

Сергій Притула одружений двічі. З першою дружиною Юлією Андрійчук він познайомився у 2007 році у Тернополі. Згодом подружжя розлучилося. Від цього шлюбу є син Дмитро 2008 року народження.

Влітку 2015 року Сергій одружився з Катериною Сопельник (1985 року народження). Катерина родом із Донецька. 27 липня 2017 року у них народилася дочка Соломія, а 25 травня 2021 року – дочка Стефанія.

Цитати:

Про волонтерство та благодійність:

"Дякую кожному за допомогу! І від свого імені та від усіх хлопців, які захищають нашу можливість не змінювати свій звичний спосіб життя: ходити на роботу, виховувати дітей, планувати відпустку. Підтримуйте Армію! Не обов'язково через мене. Якщо озирнетесь, то побачите, як багато волонтерів довкола вас! Допомагайте і їм.

Про здачу депутатського мандата Святославом Вакарчуком:

"Я можу вам пообіцяти, що коли я стану мером, через рік мені не набридне, і я не здам мандат".

Про політику та політиків:

"Я завжди намагаюся у своєму житті добре зважувати, перш ніж робити якісь кроки... Якщо наважуватися на такий серйозний челендж, як боротьба за крісло мера в столиці, то однозначно для цього походу потрібна професійна команда, потрібна команда людей, на яких можна спертися, звичайно, несучи повну відповідальність за їхні дії, але не боятися делегувати на них частину повноважень. І бажано, щоб це була команда не учасників "Вар'ят-шоу", а команда профільних фахівців.

"Я не знаю, хто в цій країні не уявляв себе людиною, яка може розрулити все в країні так просто по одному клацанню пальців. Були й неодноразово в мене такі думки, але я сам себе лякав у цих думках. У своїх фантазіях я уявляв себе батьком нації, який контролює ситуацію в Україні, спираючись на багнети військових".

Про Володимира Зеленського:

"Я не готовий розповідати, який Зеленський як людина, тому що ми перетиналися у 90% випадків з робочих питань. На початку нульових я активно займався організацією концертів у Тернополі та частково по Західній Україні. З Зеленським ми спілкувалися зрідка в ті часи, коли він був артистом, який розганяв цей "95 квартал", виводив на найвищі щаблі популярності... Він орав, як кінь. На російській "на знос". Він робив усе можливе для того, щоб його колектив опинився в топі українського шоу-бізнесу і не лише українського... Зеленський як політик з'явився у нас, говорячи, після Нового року. Хоча підготовка до зустрічі Зеленського-політика тривала останні кілька років. Це очевидно."

Про Україну та українську:

"Їм українське. Ніколи в житті червоний борщ не проміняю на якийсь суп із шпинату".

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Досьє

Читайте також

Садовий Андрій Іванович

Андрій Садовий обіймає посаду мера Львова вже 18 років.

Литвиненко Олександр Валерійович

Олександр Литвиненко змінив на посаді голови РНБО Олексія Данилова

Кубраков Олександр Миколайович

Олександр Кубраков – міністр інфраструктури України потрапив у скандал

Новини партнерів