RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Особливий статус Донбасу: в Україні повідомили резонансну деталь про Савченко

В Адміністрації президента України (АПУ) планують відправити українську льотчицю, народного депутата Надію Савченко в двотижневе турне по країнам Заходу, щоб та не зірвала нібито заплановане на 9 червня голосування за зміни в Конституцію в частині децентралізації державної влади.

Про це написав старший аналітик МЦПД Анатолій Октисюк у своїй статті для "Апострофа".

"Банкова побоюється, що зірвати дуже важливе голосування за статусом Донбасу може Надія Савченко, яка є некерованою і емоційною людиною. Маючи статус політичного в'язня "путінського режиму", Савченко як лідер громадської думки може влаштувати демарш у сесійній залі. У зв'язку з цим Адміністрація президента готує Надії Савченко двотижневе міжнародне турне на Захід для того, щоб тимчасово виключити її з політичного процесу. Готує відповідний візит заступник глави АПУ Костянтин Єлісєєв. Якщо у Банкової все-таки вийде відправити Савченко в міжнародне турне, то в такому випадку мало що зможе перешкодити голосуванню, яке готується в умовах секретності", - пише аналітик.

Як повідомила "Апострофу" сама Надія Савченко, в червні у неї дійсно заплановані міжнародні поїздки з метою визволення українських в'язнів у Росії.

"Так у мене цілий червень розписаний на міжнародні поїздки. Звичайно, планую, я працюю в цьому напрямку, поки перший робочий тиждень. Я ще входжу в курс справ, все буде, графік поки я оголошувати не буду. Поїду скрізь, куди запросять", - сказала Савченко.

На уточнююче питання про те, куди саме її вже запросили, Савченко відповіла: "Запросили. І що? Поїду, побачите. Не пам'ятаю просто. Графік мені дали, будемо працювати з тими країнами, які розуміють ситуацію, які розуміють, що відбувається в світі, будемо їздити, звичайно".

Більше про плани Банкової читайте в матеріалі "Апострофа: Порошенко готує особливий статус Донбасу: подробиці секретних угод.