RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Піар за три копійки: в Україні відреагували на лист Савченко Трампу

Представники української громадськості досить різко відреагували не несподіване рішення народного депутата Надії Савченко звернутися до переможця президентських виборів у США Дональда Трампа з відкритим листом.

Нагадаємо, у листі Савченко закликала Трампа посилити санкції проти РФ і дати роз'яснення українцям щодо кроків майбутньої Адміністрації президента США.

"Апостроф" звернувся до колег Савченко парламенту і до відомих у суспільстві людей з проханням дізнатися, що вони думають про такий неоднозначний крок нардепа.

"Надія Савченко, на мою думку, - досить проста і наївна людина. Водночас вона розуміє, що в неї є проблеми з іміджем, враховуючи, що вона в суспільній свідомості останнім часом асоціюється як союзник Росії. Тому вона таким нехитрим чином вирішила відновити своє реноме борця за українські інтереси і закликала Трампа до підтримки України і до підтримки санкцій проти Росії. Як на мене, то це просто, вибачте, дешевий піар за три копійки заради заголовку, заради новини на сайті. Про нього хоча б згадали", - сказав "Апострофу" народний депутат України Віталій Чепінога (фракція БПП).

Нардеп Сергій Соболєв ("Батьківщина") зазначив: "Про цей лист я почув від вас, але те, що вона в ньому написала, збігається з позицією фракції "Батьківщина". Вона полягає в тому, що треба посилювати санкції проти Росії. Ми сподіваємося, що Дональд Трамп це зробить".

"Найголовніше, щоб ці листи не були, як кажуть, "на село дідусеві"... Є протокол, через який неможливо перестрибувати, є стандарти взаємин між політиками, і це важливий момент. Писати ми можемо, кому завгодно, головне - яку мету ми переслідуємо. Якщо ми хочемо, щоб ці листи були прочитані та враховані, тоді просто написати листа від Надії Савченко - я думаю, цього замало. Пам'ятаєте, колись писали листи і ліпили з них журавликів? От щоб це все не перетворилося на подібне", - говорить екс-голова департаменту протидії наркозлочинності Національної поліції Ілля Ківа.

"Написати листа Дональду Трампу: як на мене - це чистий популізм. Якщо Савченко переслідувала мету влаштувати флешмоб "Напиши листа Трампу", тоді в цьому є сенс. Давайте завалимо Трампа своїми листами з надією, що один з мільйонів він прочитає. А якщо заради красного слівця, то навіщо? У будь-якому разі, вона досягла свого, журналісти про неї заговорили. Перша частина Марлезонського балету була програна, вона знову знаходиться в топі інформаційної сітки. Для політика на сьогодні це дуже важливо. А чи матиме це якийсь позитивний результат для України - я думаю, що ні.

Звичайно, потрібно змінювати зовнішньоекономічну політику України, і з приходом Трампа, я впевнений, світова політика вкрай зміниться. Тому що, нарешті, прийшли республіканці, які вимагають чистоти нації, які працюють за дисципліну та порядок і не тільки в себе в країні", - додав Ківа.

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що користувачі соцмереж неоднозначно сприйняли рішення Савченко звернутися до Трампа.

Читайте також матеріал "Апострофу" Тільки не цей клоун: як сприйняли обрання Трампа в США та Європі.