RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Путінські санкції проти ЄС: Кремль шантажує Захід війною на Донбасі

Голова МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що Росія не зніме введені нею санкції проти Євросоюзу, поки не будуть виконані Мінські угоди щодо врегулювання збройного конфлікту на Донбасі.

Про це він сказав під час Мюнхенської конференції з безпеки, передає "Медуза".

"Ми теж хочемо, щоб мінські домовленості виконувалися, і ми своїх санкцій не знімемо з Євросоюзу, поки мінські домовленості не будуть виконані. Це теж треба розуміти", — сказав Лавров.

Крім цього, під час свого виступу путінський дипломат заявив про те, що НАТО нібито несе відповідальність за зростання напруженості в Європі за останні 30 років.

У соціальних мережах заяву Лаврова про санкції підняли на сміх.

"1939р., Ріббентроп: Ми не знімемо санкції проти Англії поки вона не припинить війну в Польщі!", "А американцям за російським законодавством доведеться компенсувати всю шкоду, санкціями заподіяну!", "Ну все, тепер Європа помре з голоду", - пишуть люди.

Як повідомляв "Апостроф", представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Могерини за підсумками зустрічі з держсекретарем США Рексом Тиллерсоном та іншими високопоставленими чиновниками адміністрації американського президента заявила, що США і Євросоюз прийшли до згоди з приводу збереження санкцій проти Росії.