RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

В НФ згадали, як "Батьківщина" підтримувала Шокіна і не хотіла його відставки

Парламентська фракція "Батьківщина" в 2015 році підтримувала призначення Віктора Шокіна на посаду генпрокурора, а тепер виступає проти нового керівника ГПУ.

З такою заявою виступив народний депутат, член фракції "Народний фронт" Юрій Тимошенко, нагадавши, що 10 лютого 2015 року фракція "Батьківщина", включаючи і її лідера Юлію Тимошенко, підтримала призначення Шокіна генеральним прокурором України.

"А коли певні політичні сили збирали підписи народних депутатів за відставку Шокіна, Тимошенко називала це великим піаром", - зазначив він.

За словами народного депутата, дії і заяви Юлії Тимошенко і членів її фракції свідчать про подвійні стандарти.

"Наші колеги з фракції "Батьківщина" відмовилися голосувати за зміни до законодавства про прокуратуру. Вони навмисно зробили акцент виключно на одному з пунктів – можливості обіймати посаду Генпрокурора людиною без юридичної освіти. Це банальна маніпуляція, адже досі у нас Генпрокурорами були юристи, але реформи в прокуратурі гальмувалися. Більш того, Генеральна прокуратура була символом політичних репресій за часів Віктора Януковича. І кому, як не Юлії Тимошенко, про це знати", - наголосив депутат.

"Коли Тимошенко була чесною з виборцями і собою: коли у січні 2011 року заявляла, що над Луценком чиниться розправа, бо він публічно підтримав її, чи зараз, не підтримуючи його кандидатуру на посаду Генерального прокурора? Мабуть, ні тоді, ні зараз. Бо Юлія Володимирівна, на жаль, завжди користується лише принципом політичної доцільності і власного інтересу", - підкреслив ЮрійТимошенко.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: ПолітикаВлада
Теги: