RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

​Мережі шокували фото з будинку затриманого заступника губернатора в Миколаєві

У соціальних мережах здивувалися звістці про те, що при обшуках у першого заступника губернатора Миколаївської області, героя України, спійманого на хабарі в 90 тисяч доларів, у його будинку знайшли мережу тунелів, де знаходилися цінності та документи.

Про затримання розповіла прес-служба СБУ, опублікувавши відповідні фото.

"Співробітники Служби безпеки України спільно з військовою прокуратурою україни викрили корупційну діяльність групи чиновників на чолі з першим заступником губернатора Миколаївської області. Під час першого етапу спецоперації правоохоронці затримали двох помічників заступника губернатора в центрі Миколаєва після отримання хабара в розмірі вісімдесяти тисяч доларів США. Гроші були частиною суми в 92 тисячі американських доларів, яку чиновники вимагали від підприємця за сприяння в оформленні документів на видобуток корисних копалин. При затриманні співробітники СБ України були змушені застосувати зброю", — повідомляють в СБУ.

"На другому етапі операції співробітники СБУ і прокуратури провели санкціоновані обшуки на робочих місцях та за місцем проживання фігурантів справи, в тому числі в маєтку першого заступника губернатора. Чиновник зберігав удома валізу з 300 тисячами доларів США і велику кількість ювелірних виробів. Під будівлею співробітники спецслужби виявили мережу тунелів, в яких знаходилися сейфи з золотими злитками, старовинними іконами, антикваріатом, столове срібло. В сейфах також зберігалася "чорна бухгалтерія", яка доводить проведення корупційних угод.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України. Першого заступника губернатора і заступника голови однієї з райдержадміністрацій Миколаївської області затримано згідно ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Тривають невідкладні слідчі дії.

"Нічого собі заступника губернатора Миколаївщини до зомбі-апокаліпсису приготувався. Під будинком тунелі з сейфами", — коментує новину відомий блогер Антон Ходза на своїй сторінці в Facebook.

"Під будинком замгубера Романчука виявили тунелі з сейфами із золотими злитками, антикваріатом і "чорною бухгалтерією", — пише у своєму Twitter журналіст Роман Рябчук.

Як повідомляв "Апостроф", результати обшуків у першого заступника голови Миколаївської облдержадміністрації, затриманого за звинуваченням в отриманні хабара і этапированного в СІЗО Одеси, порадували росіян, які підтримують політику президента РФ Володимира Путіна.