RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Російські журналісти дізналися про стратегічний запас борщу в Україні

Російські журналісти опублікували відеорепортаж про те, як у дитячому таборі "Лісова застава" під Києвом готують стратегічні запаси борщу-напівфабрикату для солдатів і жителів прифронтових територій Донбасу.

Відеорепортаж опублікований виданням "Настоящее время".

Як стверджують журналісти, вихователями в таборі працюють волонтери з Донбасу. Вони налагодили виробництво та доставки борщу на Донбас.

За інформацією ЗМІ, підлітки працюють вахтовим методом: вони по кілька годин на день труть, ріжуть, сушать і пакують овочі, щоб вмістити велику каструлю борщу в маленький пакет.

У цей час дорослі волонтери розвозять провізію українським солдатам, багатодітним сім'ям, сиротам в зоні конфлікту.

"Для них домашній борщ – це повернення в домашнє життя, такий шматочок тепла. Вони їдуть з величезними очима, в яких радість усього світу, тому що вони бачать: якій кількості людей можуть допомогти", – каже про своїх підопічних психолог Аліна Даниленко.

Поки в таборі лише близько 40 дітей. Проте волонтери очікують, що вже влітку за одну зміну табір зможе приймати більше 150 осіб.

Як повідомляв "Апостроф", колишній міністр молоді та спорту Дмитро Булатов, командир розташованої біля міста Щастя позиції "Фасад", опублікував фото з зони АТО, на якому він дегустує борщ.