RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

РосЗМІ спіймали на нахабній брехні у зв'язку з Днем Незалежності України

Російське видання "Комерсант", яке вважається авторитетним діловим виданням в РФ, повідомило, що президент США Барак Обама – єдиний президент, який привітав Україну з Днем Незалежності.

Про це йдеться в матеріалі під назвою "Американська незалежність".

Суть матеріалу зводиться до того, що Україна повністю залежна від США. В якості доказу автор наводить той факт, що крім Обами, Україну начебто не привітав жоден інший президент.

"На цьому фоні єдиним світовим лідером, який надіслав поздоровлення українському народові, став президент США Барак Обама", - йдеться в матеріалі.

Між тим, судячи з даних адміністрації президента України, українців з Днем Незалежності привітали лідери понад 15 країн зі всього світу, в тому числі лідер Китаю.

У матеріалі видання також зазначається, що "ніхто з керівників ЄС на український ювілей не відреагував", виняток склала нібито лише дипломатична служба Євросоюзу, яка, за словами автора, "обмежилися загальною заявою".

Це твердження також не відповідає дійсності. З національним святом привітали Україну, принаймні, президенти Франції, Литви, Болгарії, Румунії, Словаччини та Хорватії.

При цьому в цьому ж матеріалі йдеться про те, що в Україну на святкування прибув президент Польщі Анджей Дуда.

Як повідомляв "Апостроф", в окупованому бойовиками Донецьку відзначилися потужною проукраїнською акцією, ввімкнувши гімн України у День незалежності.