RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Скандал з послом у Словаччині: Порошенко прийняв рішення

Президент України Петро Порошенко у зв'язку зі скандалом навколо контрабанди сигарет підписав указ про звільнення надзвичайного і уповноваженого посла України в Словацькій Республіці Олега Гаваші.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Гаваші очолював Закарпатську облдержадміністрацію з жовтня 2005 по березень 2010 року. Був депутатом Закарпатської облради IV скликання. З вересня 2010 року – посол України в Словаччині.

Нагадаємо, раніше голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль опублікував лист українського посольства в Словаччині, на підставі якого з України під виглядом дипломатичного вантажу намагалися вивезти контрабандну партію сигарет.

Пізніше заступник міністра закордонних справ України Вадим Пристайко заявив, що Гаваші був у курсі цього інциденту на кордоні, але про існування листа від імені посольства не знав.

Як повідомляв "Апостроф", МЗС України ухвалив рішення відкликати з закордонного відрядження першого секретаря посольства України в Словаччині Оксану Ліщишин, яка потрапила в центр скандалу щодо контрабанди великої партії сигарет.