RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Журналісти дізналися ім'я помічника нардепа, затриманого за хабар

Затриманим співробітниками прокуратури за хабар розміром 140 тисяч гривень виявився 39-річний Петро Яремчук, помічник народного депутата від "Народного фронту" Юрія Савчука.

Про це, зокрема, повідомляє львівський сайт "Форпост". Також цю інформацію підтвердили виданню "ZAXID.NET" два незалежних джерела в "Народному фронті".

За даними апарату Верховної Ради, Яремчук є одним з чотирьох помічників-консультантів Савчука, які працюють на постійній основі за трудовим договором. За словами джерел, Яремчук є помічником нардепа з 26 грудня. При цьому з народними депутатами працює вже понад 10 років.

Сам нардеп заявив журналістам, що про затримання свого помічника дізнався тільки вранці 4 січня. Він зазначив, що затриманий повинен бути покараний, якщо буде доведена його вина.

За даними сайту "Посіпаки", який відстежує діяльність помічників народних депутатів, Яремчук був помічником мінімум семи депутатів: нардепа 4 скликання Володимира Зубанова (2002-2006 рр, Блок "За єдину Україну!"), нардепів від партії "Батьківщина" Михайла Павловського (4 скликання) та Василя Пазиняка (7 скликання), екс-депутата від БПП (тепер позафракційного) Олега Мусія, нардепів з "Народного фронту" Павла Пинзеника та Віктора Романюка.

Як повідомляв "Апостроф", за даними слідчих Яремчук вимагав хабар у бізнесмена за те, щоб не створювати перешкод при будівництві багатоквартирного житлового будинку.