RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Ініціатива Обами спровокувала хвилю расистських висловлювань від путінців

Ініціатива президента США Барака Обами прибрати з федерального законодавства "образливі згадування меншин", зокрема слова "східний", "негр", "іспаномовний" і багато інших - викликала хвилю жовчних коментарів від прихильників режиму президента РФ Володимира Путіна.

Новину про ініціативу Обами опублікувало на своєму сайті російське агентство "РИА Новости".

"Поняттю "східний" не місце у федеральному законодавстві, нарешті цей принизливий і архаїчний термін піде в історію", — зазначив один з авторів законопроекту.

"Витоки цього та інших назв йдуть корінням в еру європейської колонізації, коли слова "схід" і "східний" використовувалися для опису Азії або азіатського населення як неповноцінного, екзотичного і відсталого", – зазначила директор Центру дослідження імміграції Університету Міннесоти Еріка.

У коментарях до новини росіяни залишають масу злісних коментарів на адресу США, Обами та сексуальних меншин.

"Немає негрів а Обама є. У Китаї живуть китайці, в Африці негри. що образливого? Негр хохлом ніколи не стане. Хоча...", "І як тепер Обамка зветься? Афропофарбований? Або тонований?", "Можна прибрати "негра" з законодавства, але не можна прибрати негра з негра", - залишають расистські коментарі путінці в новини, опублікованій Lenta.ru.

Як повідомляв "Апостроф", в Росії викликала хвилю жовчі заява українського президента Петра Порошенка про те, що Україна стоїть на захисті Європи від "варварства, тиранії і тероризму".