RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Трамп має намір відкласти угоду з Путіним по боротьбі з ІДІЛ – AP

Президент США Дональд Трамп на тлі нової хвилі питань про зв'язки його оточення з Росією вирішив відкласти в довгий ящик" укладення угоди з РФ по боротьбі з терористичною організацією "Ісламська держава" (ІДІЛ) та інших питань у сфері безпеки.

Про це повідомляє Associated Press з посиланням на західних дипломатів і джерела в адміністрації Трампа.

Дане рішення було прийнято не тільки на тлі розслідування ФБР щодо зв'язків з РФ людей з оточення Трампа під час його виборчої кампанії, але і обумовлено приходом у Білий дім групи людей, які займають жорсткішу позицію по відношенню до РФ, наприклад, глава Пентагону Джеймс Мэттис і радник з національної безпеки Герберт Макмастер.

Крім цього, європейські дипломати також переконують Трампа не йти на поступки Росії, апелюючи до його досвіду бізнесмена, оскільки є ризики укладення невигідної угоди (bad deal) з Кремлем.

Як повідомляв "Апостроф", видання The New York Times дізналося, що зять Дональда Трампа Джаред Кушнер і колишній радник президента США Майкл Флінн неодноразово проводили зустрічі з послом РФ до офіційного вступу Трампа на посаду американського президента.