RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Новий обмін Путіна і Порошенко: адвокати повідомили подробиці

Адвокати засуджених у Росії громадян України Юрія Солошенко і Геннадія Афанасьєва сподіваються, що обмін їх підзахисних відбудеться найближчим часом.

Про це сказав в ефірі радіостанції "Говорить Москва" адвокат Афанасьєва Олександр Попков.

"Ми чекаємо, ми в положенні "ось-ось обміняють" перебуваємо вже останні тижні три. Поки це все тягнеться, може бути це буде післязавтра, а може - через три тижні або три місяці. Може ж все зірватися", - сказав Попков.

Раніше повідомлялося, що генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив про наявність можливостей обміну двох громадян Росії Євгенія Мефедова і Максима Сакауова, підозрюваних по справі подій 2 травня в Одесі, на засуджених в РФ двох громадян України - Юрія Солошенко і Геннадія Афанасьєва при наявності політичної волі.

"Шляхи є різні, в тому числі на стадії досудового слідства, судового слідства, на стадії засудження. Можна вирішувати питання, якщо є політичні домовленості", - сказав Луценко на брифінгу.

У свою чергу, міністр юстиції України Павло Петренко повідомив, що українська сторона передала Російській Федерації документи щодо повернення на батьківщину незаконно утримуваних у Росії українців Солошенко і Афанасьєва.

"Ведуться закриті юридичні переговори, і у мене є стриманий оптимізм, що вони (Ю. Солошенко і Р. Афанасьєв - ІФ) незабаром повернуться додому. Юридична сторона повністю підготовлена і передана Російської федерації. Відповідь буде отримана за результатами політичних переговорів", - заявив він журналістам.

Як повідомляв "Апостроф", голова Служби безпеки України Василь Грицак підтвердив ймовірний обмін утримуваних у Росії українців Юрія Солошенко і Геннадія Афанасьєва на фігурантів справи 2 травня в Одесі.