RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Мережі розбурхав лист Савченко російської терористці

В інтернеті опублікували листування української льотчиці та народного депутата Надії Савченко з російської терористкою Марією Коледою.

Про це пише представниця міжнародної волонтерської спільноти Inform Napalm Катерина Яресько на своїй сторінці в Facebook.

"В дампі поштової скриньки російської терористки Марії Коледи, яку викладено у відкритий доступ волонтерами Центру Миротворець на сайті ordilo.org, є лист, написаний Надією Савченко. Марія була затримана СБУ в Миколаєві 8.04.2014 за спробу організації масових заворушень із застосуванням насильства, захоплення адміністративних будівель і споруд, за підозрою в шпигунстві і диверсійної діяльності. У неї було вилучено травматичний пістолет, переобладнаний під стрільбу бойовими патронами і методичні рекомендації для підготовки диверсійних груп. 16.09.2014 вона була звільнена в рамках обміну полоненими", — повідомила волонтер.

"14.10.2014 р. в полоні Надія Савченко, на той момент кандидат у депутати, перший номер своєї політичної партії (вибори відбулися 26.10.2014), пише лист Марії Коледе. 13.10 було засідання суду з розгляду скарги захисту на проведення психіатричної експертизи, Надія не могла бути присутнім на ньому — з 10.10 вона перебувала в інституті імені Сербського. Засідання пройшло в закритому режимі. Державний центр соціальної і судової психіатрії їм. Сербського надав документ, в якому говорилося, що переривати експертизу обвинуваченої "недоцільно", так як пауза може вплинути на її якість. У результаті суд постановив: розглянути скаргу без підсудної неможливо, однак і переривати експертизу не можна, тому наступне засідання пройде тільки по її закінченні. Експертиза зазвичай триває місяць, але може бути продовжена", — зазначила Яресько.

"Таким чином стають зрозумілі обставини написання листа — Надія знаходиться на стаціонарної комплексної психолого-психіатричної експертизи, припускаємо, що обурюється цією обставиною", — додала волонтер.

Публікуємо кілька сторінок з листа Надії Савченко, а також відповідь російської терористки.

"Тобто, на думку Надії Савченко, Майдан влаштувала Америка, а "Росія просто захищалася?" Ох ніфіга собі", — коментує листування блогер під ніком Аллан Левитів.

"Надія Савченко в жовтні 2014 року написала лист російської терористці Марії Коляді. Цей факт з'ясувався під час аналізу розкритого волонтерами проекту Миротворець поштової скриньки російської терористки Марії Коледи. Цей факт говорить про те, що доведена до відчаю Надія Савченко шукала будь-який варіант вирватися з російських катівень. І її можна зрозуміти. Можливо недавні, дивні заяви Надії Савченко про необхідність прямих переговорів з лідерами терористичних організацій Захарченко і Потницьким були зумовлені тим, що Надія писала аналогічні листи і їм? Скільки ще таких листів було написано Надією Савченко і кому — час та аналіз поштових скриньок керівництва ЛНР/ДНР покаже", — пише у своєму Facebook народний депутат, радник глави МВС Антон Геращенко.

Як повідомляв "Апостроф", представниця міжнародного волонтерського спільноти Inform Napalm Катерина Яресько розкрила деталі електронного листування так званого "міністра пропаганди" самопроголошеної ДНР Сергія Адлера.