RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Держдума запроваджує обмеження на грошові перекази в Україну

Депутати Державної думи РФ схвалили у першому читанні законопроект, який запроваджує обмеження при переказах грошових коштів з Росії в Україну та в інші держави, передає прес-служба російського парламенту.

Обмеження стосуються переказів, що здійснюються за допомогою іноземних платіжних систем. Зокрема, пропонується встановити заборону на транскордонні перекази без відкриття банківського рахунку, які здійснюються поза рамками платіжних систем.

Законопроект було розроблено після заборони діяльності російських платіжних систем на території України. У пояснювальній записці зазначається, що український заборона призвела "до обмеження конкуренції на російському ринку платіжних послуг, що здійснюються у вигляді транскордонних переказів грошових коштів без відкриття рахунку, на користь іноземних платіжних систем".

За порушення закону передбачено конфіскацію переказаних коштів.

Нагадаємо, 19 жовтня 2016 року Національний банк України заборонив банкам і небанківським установам країни співпрацю з російськими платіжними системами, які потрапили під українські санкції.