RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Ходорковський назвав головну проблему путінської Росії

Російський опозиціонер Михайло Ходорковський вважає, що головною проблемою режиму президента РФ Володимира Путіна є відкладання вирішення безлічі проблем в країні.

Про це він сказав в ході дискусії на тему зростання популярності правоконсервативної ідеології, матеріали якої опубліковані на сайті створеного Ходорковським правозахисного проекту "Открытая Россия".

"На мій погляд, головна проблема, яку зараз породжує Путін і його режим перед російським суспільством, полягає в тому, що, ставши на позицію консерватизму, — а я все-таки стосовно до російської практики праву сторону політичного спектру розглядаю не як фашизм, а як консерватизм, — він призводить до того, що відбувається відкладання вирішення проблем", - сказав опозиціонер.

Ходорковський також звернув увагу на проблеми в російській системі освіти, зокрема, проблему з корупцією. На його думку, нинішній контингент студентів на наступному етапі призведе до різкого зниження кваліфікації людей в РФ.

"Чим далі ми зберігаємо цей консервативний порядок, тим до більших наслідків ця проблема призведе", - зазначив політик.

Як повідомляв "Апостроф", в кінці минулого року заява Михайла Ходорковського про те, що українці готові піти на компроміс з РФ з приводу окупованого Криму, викликала гнів користувачів українського сегменту соціальних мереж.