RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Експерт пояснив, навіщо Кремль випускає російського опозиціонера Дадіна

Послабленнями у скандальних справах проти опозиціонера Ільдара Дадіна і вчительки Євгенії Чудновець російська влада намагається надіслати Заходу сигнал про готовність поліпшити з ним стосунки. Про це в ефірі радіостанції "Эхо Москви" заявив російський політичний експерт, викладач МДІМВ Валерій Соловей.

"Це багато в чому послання Заходу. Тут ведеться гра на двох дошках. Це Заходу хочуть показати, що Росія готова зараз покращувати відносини, що у нас все не так уже й погано з правами людини, подивіться, насолоджуються свободою, ми того випустили. Зверніть увагу, йдеться просто про справи, як їх називають резонансні, які викликали не тільки тут у Росії масове обурення", - зазначив експерт.

За його словами, неабиякий вплив справила і прийняття парламентом Великобританії аналогу "закону Магнітського", який передбачає введення фінансових і візових санкцій проти чиновників, причетних до порушень прав людини.

"Уявіть собі ситуацію, ось люди, які сподіваються небезпідставно, що рано чи пізно відносини у Росії з США, з Заходом покращаться. А якщо ви потрапили під дію закону, ви поїхати нікуди не зможете. А ваші всі активи будуть конфісковані. Ви можете собі уявити, скажімо, якщо під цей закон підпаде Верховний суд в РФ. Увесь. І багато-багато представників російської еліти", - розповів Соловей.

Нагадаємо, раніше Верховний суд РФ скасував вирок російському опозиціонеру Ільдару Дадіну.