RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Український дипломат розповів, як Путін купує європейських політиків

Екс-міністр закордонних справ України Володимир Огризко розповів, як президент РФ Володимир Путін купує політиків з Євросоюзу.

Про це Огризко сказав в інтерв'ю Online.ua.

За словами колишнього глави МЗС, Путіну вдалося зробити на Заході цілу мережу структур, які позитивно ставляться до Росії. "У Німеччині таких називають Putinversteher — "тi, хто розуміє Путіна", — конкретизує Огризко.

Він стверджує, що "люди купуються — від низового рівня до найвищого", і наводить приклад колишнього канцлера Німеччини Герхарда Шредера, який нині є головою комітету акціонерів газпромівської Nord Stream AG. Огризко зазначає, що Шредер досі продовжує працювати на "Газпром", поширюючи ідеї посилення газової залежності Європи від Росії.

Український дипломат зазначає, що таким же чином Путін купує журналістів, політологів, експертів і навіть цілі інститути і партії. Він нагадав про скандал з французьким політиком Марін Ле Пен, яка навіть не приховує, що отримала гроші від Росії" (у 2014 році партія "Національний фронт", яку вона очолює, взяла кредит в "Першому Чесько-Російський банк", який згодом визнали банкрутом).

"І мова йде не тільки про Францію. Візьміть Угорщину, Австрію, Голландію: скрізь є політичні сили, які підгодовуються Москвою, причому це сили різної політичної спрямованості — від правих радикалів і лівих радикалів до "зелених", — розповідає Огризко.

Він вважає, що таким чином Путін використовує елементи демократії заради того, щоб боротися з самою демократією. "Те, що зараз відбувається в Європі, — це розвал Європи з допомогою демократичних інструментів, які є основою тамтешнього буття", — резюмує екс-міністр закордонних справ.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Володимир Огризко пояснив гучну заяву з приводу членства України в ЄС.