RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

За правом грунту: Поклонська запропонувала давати громадянство РФ вихідцям з СРСР

Депутати Держдуми РФ Наталія Поклонська і Костянтин Затурин висунули законопроект, який передбачає введення нового принципу отримання громадянства, заснованого на "праві грунту".

"У разі прийняття цього закону отримати громадянство Російської Федерації можна буде не тільки за принципом крові, споріднення, але і за принципом грунту. Основним критерієм буде знання російської мови, а також береться за основу зв'язок з територіями Радянського Союзу і Російської імперії", — сказав заступник голови комітету у справах національностей Держдуми Бальбек, передає "РИА Новости".

За його словами, таким чином право на спрощену процедуру набуття громадянства РФ отримають носії російської мови — вихідці або їх родичі з країн, що входили до складу СРСР або Російської імперії.

Зазначається, що комітет у справах національностей вже дав свій позитивний висновок.

"Ґрунтознавець Наташка. Нічого їх не виправить, поки буде існувати ця РФ. Продовжують формувати "русский мир" за межами Расєюшки, щоб вже все остаточно загидити. І де тільки можна", "А нащадкам жителів Російської імперії хлібні картки теж видаватимуть?", "Скоро російські паспорти будуть як флаєри з рекламою у метро роздавати, а народ від них буде тікати, або відразу викидати в урну", - пишуть люди в соцмережі.

Як повідомляв "Апостроф", екс-депутат Державної думи РФ Денис Вороненков отримав українське громадянство на підставі родинних зв'язків в Україні.