RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

США розгорнуть у Сирії додаткові наземні війська для взяття "столиці" ІДІЛ – Washington Post

США в найближчі кілька тижнів намір направити до 1000 військовослужбовців на північ Сирії для участі в боях за взяття міста Ракка, яке є де-факто столицею терористичної організації "Ісламська держава" (ІДІЛ).

Про це пише видання The Washington Post з посиланням на джерела в Пентагоні.

Відзначається, що новий військовий контингент США на перших етапах не буде задіяний безпосередньо в бойових операція. Видання нагадує, що кілька тижнів тому у місто Манбидж на захід від Ракки було направлено підрозділ рейнджерів армії США для стримування російських, турецьких і сирійських опозиційних сил. Також, пише видання, нещодавно потрапила під обстріл американська артилерійська батарея, яка розміщена біля Ракки.

The Washington Post вказує на те, що посилення присутності США в Сирії є відходом від політики адміністрації Барака Обами, яка виступала проти збільшення наземного контингенту.

Війська США, за умови їх відправки, будуть підтримувати курдські і арабські збройні формування в боротьбі проти ІДІЛ. Планується, що американські солдати будуть виступати в ролі військових радників, допомагаючи в знешкодження бомб і координуючи повітряну підтримку.

На даний момент в Сирії вже знаходяться 500 американських спецназівців, 250 рейнджерів і 200 морських піхотинців.

Як повідомляв "Апостроф", в лютому США припинили надавати військову допомогу сирійським повстанцям.