RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Іракська армія звільнила два ключових райони Мосула від ІГІЛ

Під час наступальної операції на Мосул збройні сили Іраку захопили два стратегічно важливих райони в західній частині міста. Про це повідомляє телеканал Al Jazeera з посиланням на іракських офіцерів.

Так, капітан федеральної поліції Адель Ахмед заявив, що контроль над районами аль-Кур і аль-таваф надасть можливість організувати "зелений коридор", що дозволить евакуювати з міста мирне населення.

ЗМІ раніше вже повідомляли про те, що урядові війська Іраку контролюють 40% міста. Бойовики "Ісламського держави", що залишилися в Мосулі, знаходяться в оточенні. Крім цього, армія Іраку контролює усі дороги, по яким можна покинути місто.

Наступальна операція на Мосул почалася 20 жовтня минулого року іракською армією спільно з курдськими військовими формуваннями "пешмерга". Операція була підтримана міжнародною коаліцією на чолі зі Сполученими Штатами. Їх метою є звільнення міста і витіснення ісламістів на північ і схід Іраку.

Раніше "Апостроф" повідомляв про публікацію відеозапису, на кадрах якого зафіксовані бої між урядовими військами Іраку і бойовиками "Ісламської держави".