Лайм

5 продуктів, з яких виходить несподівано смачне варення

Спробуйте поекспериментувати

Одні господині щороку готують варення за традиційними і перевіреними рецептами, а інші не бояться експериментувати. І якщо ви пробували робити навесні незвичне варення з кульбаб, тепер зваріть його з кабачків, моркви або ревеню. theLime підібрав для вас найоригінальніші рецепти.

Варення з кабачка

Завдяки неяскраво вираженому смаку і соковитості з молодих кабачків можна готувати не тільки овочеві страви і закуски, а й десерти - додавати їх у випічку і навіть варити з них варення. Для його приготування необхідно всього чотири інгредієнти: кабачки, цукор, цедра і сік лимона, а також лимонна кислота в порошку. Нарізаємо чисті кабачки і засипаємо їх цукром, залишаємо на 1 годину. Потім ставимо на вогонь каструлю з кабачками, доводимо до кипіння, кидаємо нарізані часточками лимони і лимонну кислоту. Проварюємо, потім знімаємо з вогню і залишаємо при кімнатній температурі. Потім повторюємо те ж саме ще 2 рази. Розливаємо кипляче варення в стерильні банки і закриваємо кришками.

Фото: pinterest.com

Варення з моркви

Ще один овоч, з якого можна приготувати варення, - це морква. Для цього найкраще взяти такі сорти моркви, як нантська, каротель. Моркву очищаємо, нарізаємо не тонкими кружальцями, відварюємо в киплячій воді близько 5-8 хвилин. Висипаємо на друшляк, щоб стекла зайва рідина. В окремій каструлі варимо цукровий сироп, а потім опускаємо кружечки моркви в нього. Варимо до готовності в два прийоми: кип'ятимо 5 хвилин, потім даємо охолонути. В кінці другого кип'ятіння додаємо лимонну кислоту і ванілін.

Фото: pinterest.com

Варення із зелених помідорів

Для приготування варення із зелених помідорів знадобляться дрібні плоди, цукор, вода і ром. Помиті помідори нарізаємо часточками, заливаємо холодною водою, доводимо до кипіння і кип'ятимо близько 3 хвилин. Зливаємо воду і даємо їм охолонути. Тим часом варимо сироп: на 3 л води знадобиться близько 1,5 кг цукру. Потім опускаємо помідори в нього, проварюємо і залишаємо настоюватися приблизно на добу. На наступний день проціджуємо сироп в іншу каструлю, додаємо ще 1,5 кг цукру, нарізані скибочками лимони, доводимо все разом до кипіння. Знову проварюємо в сиропі зелені помідори, потім охолоджуємо, додаємо до варення ром і розливаємо у стерильні банки.

Фото: pinterest.com

Варення з кавунових шкірок

Ще один незвичний рецепт - зі шкірок кавуна, які всі звикли викидати. Очищаємо їх від верхньої зеленої смугастої шкірки і відокремлюємо червону м'якоть від білої. Білі шкірки розрізаємо на шматочки приблизно по 2-3 см. Викладаємо їх у каструлю і заливаємо кип'яченою водою, проварюємо близько 5-7 хвилин. Потім відкидаємо їх на сито і охолоджуємо. В іншій каструлі готуємо цукровий сироп, додаємо в нього лимонний сік і цедру. Перекладаємо шкірки в цей сироп і варимо приблизно 40 хвилин. Потім залишаємо остигати (близько 3 годин), а після - знову проварюємо. Повторюємо цю процедуру в 3-й раз, а потім розливаємо варення в стерильні баночки і закриваємо герметично кришками.

Фото: pinterest.com

Варення з ревеню

Для приготування такого варення необхідно спочатку промити молоді черешки ревеню, потім нарізати їх кубиками. Варимо сироп з води і цукру, додаємо близько 50 г листя вишні. Потім це листя виймаємо і викидаємо, заливаємо сиропом нарізаний ревінь. Чекаємо, поки все разом охолоне, потім додаємо ще 50 г свіжого листя вишні. Доводимо до кипіння і варимо до тих пір, поки шматочки ревеню не стануть прозорими, а сироп - густим. Потім розливаємо в стерильні банки і закочуємо кришками.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Чому не можна викидати шкаралупу від крашанок: куди її подіти після Великодня

Чому шкаралупу від освячених у церкві яєць не можна викидати, а також куди її можна закопати і як використовувати як добриво  

Як зберігати паски, щоб вони не черствіли: секрети досвідчених господинь

Як та де найкраще зберігати паску, щоб вона не ввібрала в себе сторонні запахи, не стала черствою і не покрилася пліснявою 

Як зробити густу і красиву помадку для паски: рецепт із маршмелоу

Як у домашніх умовах приготувати смачну глазур із зефіру маршмелоу, щоб швидко прикрасити домашні паски перед світлою неділею