Лайм

Що робити, якщо желе не застигає: кулінарний лайфхак, який врятує десерт

Не поспішайте викидати невдалу страву

При роботі з желатином часто виникають труднощі і страва виходить рідкою. Раніше ми розповідали, що робити, якщо не застиг холодець, а тепер поділимося кулінарним лайфхаком, який врятує ваше желе.

Найпоширеніша причина, через яку желатин не застигає, - додано недостатню його кількість. Желатин не можна додавати "на око", завжди важливо дотримуватися рекомендованих пропорцій, вказаних на упаковці або чітко дотримуватися рецептів на кулінарних сайтах.

Фото: pixabay.com

Друга помилка - використання в десертах із желатином ягід та фруктів, які перешкоджають застиганню. Наприклад, якщо ви додасте в желе ківі або ананас, воно не застигне.

Читайте також: Як врятувати варення, на якому з'явилася пліснява: прості способи.

Желе не застигне, якщо використати желатин поганої якості. Термін придатності якого минув або неправильне зберігання може вплинути на якість страви.

У будь-якому випадку, якщо ви зіткнулися з тим, що з якоїсь причини желатин не застигає - не засмучуйтесь. Ситуацію можна виправити, якщо знати простий кулінарний лайфхак.

Фото: pixabay.com

Щоб врятувати готове, але рідке желе, його потрібно підігріти та додати більше желатину.

Поставте желатинову масу на повільний вогонь та доведіть до теплого стану. Потім додайте сухий желатин, постійно помішуючи, щоб він розчинився повністю. Кількість желатину потрібно взяти в 1,5-2 рази більше, ніж зазначено на упаковці чи рецепті.

Читайте також: Як варити рис, щоб він не злипався: 8 правил, які не варто порушувати.

До кипіння доводити не потрібно, головне добре розвести в желе доданий желатин. Далі теплу желатинову масу розлийте по формам і помістіть у холодильник для застигання.

Порада: желе не рекомендується ставити в морозильну камеру, оскільки за низьких температур желатин втратить свої властивості і ваш десерт залишиться рідким.

Новини партнерів

Читайте також

Представниці України на "Євробаченні-2024" провели другу репетицію в Мальме: фото

Україна провела другу репетицію на сцені "Євробачення-2024" - як виступили alyona alyona і Jerry Heil

Таню Муіньо – постановниця номера alyona alyona і Jerry Heil на "Євробаченні-2024": що кажуть артистки

Таню Муіньо, яка співпрацює зі світовими зірками, є постановницею номера alyona alyona і Jerry Heil для Євробачення-2024

Актор Юрій Феліпенко поділився, як проходять його військові навчання у батальйоні "Ахіллес"

Актор Юрій Феліпенко висловився про навчання в підрозділі Ахіллес та сталення до акторської професії після мобілізації