Лайм

Як швидко висушити мокре взуття за допомогою солі: корисний лайфхак

Цей спосіб допоможе навіть під час вимкнення електроенергії

Для морозної зими необхідно не тільки підібрати декілька пар якісного та теплого взуття на низькому ходу, але й правильно доглядати за ним, зокрема – вчасно прибирати сліди від солі та бруду. Але що робити, якщо ви потрапили під дощ чи мокрий сніг та промочили улюблену пару? theLime ділиться простими лайфхаками, як врятувати взуття.

Фото: pinterest.com

Як висушити взуття всередині?

Швидко висушити мокре взуття допоможе звичайна сіль. Нагріваємо її на сковороді, потім висипаємо в щільну шкарпетку, акуратно розподіляємо всередині черевика. Якщо сіль охолола, а волога ще залишилася, повторюємо процедуру ще раз. Спробуйте цей лайфхак з сіллю наступного разу.

Ще один спосіб висушити взуття, якщо вдома немає електрики, взяти багато газет, скомкати їх і щільно набити черевики. Згодом їх необхідно поміняти. Так можна сушити так зване мембранне (тобто з термоматеріалів) і вибагливе замшеве взуття. Цей метод дієвий та перевірений не одним поколінням.

Зазначимо, що вологі газети можуть залишити на поверхні взуття друкарську фарбу, тому якщо чоботи всередині світлі, краще взяти туалетний папір. І ще: волога натуральна шкіра дуже розтягується, тому слід не перестаратися з папером, щоб не змінити форму чобіт.

Читайте також: Топ-5 простих засобів, що допоможуть перебити неприємний запах взуття.

Також можна скористатися силікагелем. Це спеціально висушений гель, він зазвичай йде в комплекті із взуттям, випускається у невеликих білих пакетиках, у середині яких маленькі прозорі кульки. Просто кладемо мішечки з кульками всередину взуття на 1-2 години. Потім слід просушити мішечки з наповнювачем на батареї, щоб знову застосовувати їх за призначенням.

В екстрених випадках висушити зимове взуття, що промокло, можна пилососом – але цим способом можна буде скористатися за наявності електроенергії в будинку. Цей прилад видаляє зайву вологу і дуже швидко висушує матеріал зсередини. На кожен черевик піде приблизно 15 хвилин.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз Макс Михайлюк - герой "Холостяка", який розповідав, що йому не дали стати пілотом F-16

Макс Михайлюк з дружиною Дашею Хлистун та двома дітьми живе в Канаді - чоловік говорив, що хотів стати пілотом f-16 в Україні

Опанував професію авіатехніка: соліст гурту NAHABA розповів про свою службу в Повітряних силах

Соліст гурту NAHABA Андрій Науменко півроку служить у Повітряних силах - виконавець розповів про навчання та професію, яку освоїв

Де і коли дивитися перший півфінал "Євробачення-2024": платформи в Україні

Перший півфінал Євробачення-2024 відбудеться 7 травня, початок о 22:00 - де можна подивитися та як проголосувати за фаворита