Лайм

Тіна Кароль переспівала "Щедрик" з текстом про знищення природи в Україні

Соціальний ролик покликаний привернути увагу до екоциду

Екоцидом називають масове знищення рослинного та тваринного світу, і сьогодні під час повномасштабної війни в Україні разом із людьми страждають усі живі істоти.

Щоб привернути увагу світової спільноти до екологічних злочинів росіян, Тіна Кароль та організація UAnimals випустили несподівану версію "Щедрика" - "Carol of the Ecocide". Соціальний ролик присвятили 100-річчю знаменитої мелодії Миколи Леонтовича.

Фото: instagram.com/tina_karol/

"Війна знищує життя у повному розумінні цього слова: вона забирає життя людей, їхні оселі та спосіб життя, їхню землю, їхні надії та право бути щасливими. Війна безжально знищує українську екологію та світ тварин, - розповіла співачка. - Я приєдналася до ініціативи UAnimals, щоб нагадати світові, наскільки руйнівними та неосяжними є наслідки війни росії проти України".

Читайте на тему: Масова загибель дельфінів у Чорному та Азовському морях: як росіяни "збагачують" морську фауну.

Відео включає кадри ракетних ударів Росії по Україні, показує палаючі поля пшениці, зруйновані міста, людей, що втікають від війни, вбитих домашніх тварин і дельфінів у морі.

Пісню "Щедрик" Кароль обрала тому, що вона є символом різдвяного дива, а Україна сьогодні є символом дива людської стійкості та незламності.

За даними UAnimals внаслідок російської агресії 20% природоохоронних територій України вражені війною. Понад 6 млн. свійських тварин загинуло, а також щонайменше 50 тис. чорноморських дельфінів.

UAnimals закликали Європейський парламент, ООН та уряди держав-партнерів засудити дії Росії, запровадити додаткові санкції проти РФ та допомогти у відновленні української екосистеми під час війни та у повоєнний час.

Новини партнерів

Читайте також

Принцесі Шарлотті 9: як виглядає іменинниця та яке місце займає у лінії наслідування престолу

Дочці Кейт Міддлтон і принца Вільяма Шарлотті виповнилося 9 років - подружжя показало нове фото іменинниці

Як змінилися прогнози букмекерів після репетицій на "Євробаченні-2024": на якому місці Україна

alyona alyona і Jerry Heil на 4 місці у таблиці букмекерів про переможців Євробачення-2024 - як змінилися шанси інших учасників

Євген Кошовий розповів про службу Пікалова та іншого учасника "Кварталу" в Нацгвардії

Олександр Пікалов і Володимир Мартинець служать - про обов'язки кварталівців розповів їхній колега Євген Кошовий