Лайм

Офіс Президента відповів на скандал з російським режисером, який хоче знімати фільм в Україні

Олександру Молочнікову не давали дозволу на зйомки

Днями в мережі спалахнув скандал через імовірний приїзд в Україну російського режисера Олександра Молочнікова, який зібрався знімати фільм про дітей Бахмута. Хоча кінематографіст перебрався до США та має американське громадянство, ще у 2022 році він знімав у Росії серіал. Більше того, у 2017 році від Путіна Молочніков отримав почесну грамоту "за заслуги у розвитку російської культури та мистецтва".

Фото: instagram.com/kislomolochniy

У мережі з'явилася інформація, що приїзд Молочнікова в Україну погоджений з Офісом Президента, який нібито видав його знімальній групі прес-карти та дозвіл на зйомки. Про це говорив сам режисер, але інших доказів у мережі знайти не вдалося. Видання "Детектор медіа" звернулося до ОП за роз'ясненнями та отримало таку відповідь:

"Офіс Президента не має жодного відношення до приїзду в Україну, творчих планів та діяльності пана Молочнікова. Жодних дозволів на зйомки Офіс Президента не видавав і не видає" .

Читайте також: Пропаганда працює: продюсер українського фільму на "Оскарі" прокоментував перемогу "Навального".

Раніше український художник-постановник Іван Левченко повідомив, що Молочніков пропонував йому роботу і говорив про те, що "отримав акредитацію ЗСУ" та домовленість із "першою особою" ОП.

Команда Молочнікова розпочала кастинг українських дітей під ширмою Колумбійського університету. Батьки при цьому не знали, що зніматиме короткометражний фільм росіянин.

Фото: Facebook

Актриса Крістіна Урсуляк, яка публікувала в соцмережах оголошення про кастинг та пошук локацій, видалила своє повідомлення і повідомила, що "проект закрили і не знімають".

Раніше мережу обурила перемога фільму "Навальний" та мовчання про Україну на "Оскарі". Українці бурхливо обговорюють результати нагородження.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Америка - це не моє: Alyosha розповіла про життя за кордоном з дітьми

Співачка Alyosha та дружина Тараса Тополі зізналася, що життя в Америці для неї було "депресивним"

Про українців не згадує: Ані Лорак поспівчувала росіянам через теракт у "Крокусі"

Ані Лорак відреагувала на теракт у Крокусі - артистка, яка мовчить про війну в рідній Україні, поспівчувала росіянам - пост співачки

Кохана Дмитра Кулеби Світлана Павелецька дала пораду, як пережити розлучення

Обраниця міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби Світлана Павелецька розповіла, як пережила розлучення з чоловіком