Лайм

Виставка для вбивці: в США показали малюнки і речі Чарльза Менсона

Виставку приурочили до прем'єри фільму "Одного разу в Голлівуді" Квентіна Тарантіно

Новий фільм Квентіна Тарантіно "Одного разу в Голлівуді" викликав інтерес публіки до постаті Чарльза Менсона - лідера секти "Сім'я", члени якої скоїли серію жорстоких вбивств за його наказом. Видання The Hollywood Reporter повідомляє, що в серпні в Лос-Анджелесі відкрилася виставка, куратори якої зібрали малюнки, картини і пам'ятні речі злочинця.

Чарльз Менсон був засуджений до дев'яти довічних термінів за ряд злочинів, серед яких - вбивство вагітної актриси Шерон Тейт в 1969 році. У фільмі Тарантіно показано літо, що передує трагедії, а серед його героїв - як сама Тейт (Марго Роббі), так і Менсон (Деймон Херріман).

Виставку "Одного разу в 1969-му" приурочили до прем'єри фільму. Відвідувачів запросили дослідити "хаотичний світ людини, яка стала символом анархії і втіленням зла". До експозиції включили артефакти, "створені після вбивств", в тому числі малюнки, які Менсон зробив у в'язниці.

«Це одна з тих історій, які не можна ігнорувати, - вважає власник галереї Lethal Amounts Денні Фуентес. - Вона змінила наш погляд на людство ".

Серед представлених матеріалів - газети і журнали, що висвітлюють вбивства; обладнання з кінотеатру "Спан", де жив Менсон і його послідовники; велика колекція музичних творів Менсона, включаючи фрагменти розбитої гітари. Крім того, колекціонер Бен Гурецький надав галереї роботи Менсона, які ніколи не виставлялися на загальний огляд.

Фуентес, що виріс недалеко від резиденції Лос-Феліс, де відбулися вбивства 69-го року, визнає суперечливий характер виставки, але сподівається, що відвідувачі підуть з більш глибоким розумінням місця Чарльза Менсона в культурі.

"Ви повинні прийняти реальність такою, як вона є. Ви не можете ігнорувати деталі тільки тому, що це жахливо ", - сказав він.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime , щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Лобода здивувала унікальним виконанням "Щедрика" у супроводі сотні дітей: відео

Співачка Світлана Лобода виконала Щедрика Леонтовича зі 100 українських латвійських дітей

У Києві покажуть знамениту виставу "Здрастуйте, я Ваша тітонька!" з незрівнянним Олексієм Вертинським - анонс

У Києві на Терасі River Mall пройде прем'єра культової вистави Здрастуйте я ваша тітонька з Олексієм Вертинським

Поринь у світ казкових героїв: у центрі Києва відкриється виставка "Магічний сад"

На Співочому полі відкриється Магічний сад - парк із казковими героями, квітковими інсталяціями та яскравими фотозонами