Лайм

Могилевська закликала підтримати петицію про зміну гімну України: як на це відреагували в мережі

Документ з'явився на сайті президента 13 вересня

14 вересня українська співачка Наталія Могилевська почала свій всеукраїнський тур. В ході першого концерту в столичному Ботанічному саду артистка виконала свою версію гімну України, яку випустила до дня визволення українських політв'язнів з в'язниць Росії. Тоді ж вона закликала гостей підтримати петицію на сайті президента з пропозицією внести корективи в текст офіційного гімну держави.

Зміни в державний гімн, як розповіла Могилевська з його релізом в мережі, вона внесла виключно з поваги до історії та всіх українських громадян. При цьому артистка підкреслила, що багато українців бажають внести поправки гімн, чого не скажеш, з огляду на активність навколо петиції.

Документ №22 / 073414-еп з пропозицією внести зміни до гімну України з'явився на сайті президента 13 вересня. Автором виступила Оксана Литвин: "Зараз час змін! Що ми і підтвердили на виборах президента і Верховної Ради. Потрібно додати позитиву до гімну нашому житті, життя держави. Щоб чуючи його, люди усього світу відразу розуміли нашу душу, красу, силу, наше життя", - зазначила автор петиції.

Для його подальшого розгляду документ повинен зібрати 25 тис. електронних підписів солідарних громадян. Проте, через майже п'ять днів на сайті є лише 151 підпис.

У свою чергу, у співачки поспішили прокоментувати ситуацію. За словами представників Могилевської, вона не має відношення до вищезгаданого документу, який був створений невідомою їй людиною і не відображає всієї суті ініціативи артистки: "Наталія ще не подавала петицію", - зазначили її представники.

Користувачі YouTube в коментарях під роликом Могилевської зазначили, що ідея змінити державний гімн - далеко не найкраща. Композицію назвали "мотивуючою піснею", але не гімном. При цьому знайшлися й ті, хто підтримав ідею артистки.

  • Український гурт "Друга Ріка" презентував кліп до пісні "Сьомий день". Свій новий відеоряд музиканти присвятили українцям, які зіткнулися зі страшною хворобою - раком.
  • Соліст проекту Pianoбой Дмитро Шуров презентував кліп на свою нову пісню "Перша леді", записану спільно з хіп-хоп-співачкою, фіналісткою шоу "Х-фактор-6" Аліною Паш.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Лобода здивувала унікальним виконанням "Щедрика" у супроводі сотні дітей: відео

Співачка Світлана Лобода виконала Щедрика Леонтовича зі 100 українських латвійських дітей

У Києві покажуть знамениту виставу "Здрастуйте, я Ваша тітонька!" з незрівнянним Олексієм Вертинським - анонс

У Києві на Терасі River Mall пройде прем'єра культової вистави Здрастуйте я ваша тітонька з Олексієм Вертинським

Поринь у світ казкових героїв: у центрі Києва відкриється виставка "Магічний сад"

На Співочому полі відкриється Магічний сад - парк із казковими героями, квітковими інсталяціями та яскравими фотозонами