Лайм

У Росії вирішили поскаржитися на правила українського відбору на Євробачення - не вдалося

16 жовтня в Україні стартував відбірковий етап на конкурс

Російські ЗМІ ніяк не можуть змиритися з новим правилом українського відбіркового етапу на пісенний конкурс Євробачення-2020. Після казусу зі співачкою Maruv до переліку умов для претендентів додали пункт, згідно з яким артист не може взяти участь у Нацвідборі, якщо з 2014 року він гастролював або планує гастролі на території країни-агресора.

Судячи з усього, з цим питанням журналісти звернулися до Європейської мовної спілки - першого організатора міжнародного конкурсу. Умова здалася їм "дискримінаційним", але в ЄМС розвели руками. Як з'ясував ТАСС , організатори Євробачення в кожній країні самостійно відповідають за відбір на конкурс. ЄМС контролює лише два головних правила.

"На питання про те, чи не є це це правило дискримінаційним, прес-служба ЄМС відповіла: "Кожен мовник є індивідуально відповідальним за відбір артистів на пісенний конкурс Євробачення. Правила змагання встановлюють тільки те, що артисту має бути не менше 16 років на день проведення фіналу і що жоден артист не може виступати більш ніж за одну країну в даний рік у пісенному конкурсі Євробачення", - зазначили у виданні.

Нагадаємо, прийом анкет в Україні стартував 16 жовтня і триватиме до 25 грудня включно. Сам відбірковий тур пройде традиційно в три етапи: телевізійні півфінали (8 та 15 лютого) та фінал, під час якого Україна назве свого представника на Євробаченні-2020 (22 лютого).

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Лобода здивувала унікальним виконанням "Щедрика" у супроводі сотні дітей: відео

Співачка Світлана Лобода виконала Щедрика Леонтовича зі 100 українських латвійських дітей

У Києві покажуть знамениту виставу "Здрастуйте, я Ваша тітонька!" з незрівнянним Олексієм Вертинським - анонс

У Києві на Терасі River Mall пройде прем'єра культової вистави Здрастуйте я ваша тітонька з Олексієм Вертинським

Поринь у світ казкових героїв: у центрі Києва відкриється виставка "Магічний сад"

На Співочому полі відкриється Магічний сад - парк із казковими героями, квітковими інсталяціями та яскравими фотозонами