Лайм

Більше 30 жінок погодилися відмовитися від позовів проти Харві Вайнштейна: названо суму угоди

У разі успіху продюсеру не доведеться ні платити своїм обвинувачкам, ні визнавати провини

Більше 30 жінок, які, ймовірно, зазнали сексуальних домагань з боку опального голлівудського магната Харві Вайнштейна, досягли з ним врегулювання у розмірі $25 млн. Якщо воно буде схвалене, більшість цивільних позовів проти продюсера будуть відкликані, повідомляє New York Times.

Попередню угоду уклали за участю передбачуваних жертв Вайнштейна в США, Канаді, Великобританії та Ірландії. Пропозиція очікує схвалення з боку судів і окремих осіб, але як тільки останні перешкоди будуть усунені, страхові компанії, які співпрацюють з Вайнштейном, виплатять жінкам зазначену суму.

Самому Харві Вайнштейну не доведеться ні платити своїм обвинувачкам, ні визнавати провини. Відсутність особистої відповідальності колишнього кінопродюсера викликало розчарування та гнів деяких жінок.

"Мені це не подобається, але я не знаю, як з цим впоратися. Я не знаю, що ще я можу зробити", - сказала газеті актриса Кетрін Кендалл, яка, ймовірно, зазнала сексуальних домагань з боку Вайнштейна у 1993 році.

Очікування врегулювання за численними цивільними позовами не є кінцем судових розглядів для Вайнштейна. 6 січня його кримінальний процес починається з відбору присяжних у манхеттенському суді. Кримінальні звинувачення проти нього включають передбачуване згвалтування жінки у 2013 році та звинувачення в насильницькому оральному сексі з неназваною жінкою у 2006 році. Вайнштейн спростовує будь-які звинувачення в неузгоджену сексі.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Лобода здивувала унікальним виконанням "Щедрика" у супроводі сотні дітей: відео

Співачка Світлана Лобода виконала Щедрика Леонтовича зі 100 українських латвійських дітей

У Києві покажуть знамениту виставу "Здрастуйте, я Ваша тітонька!" з незрівнянним Олексієм Вертинським - анонс

У Києві на Терасі River Mall пройде прем'єра культової вистави Здрастуйте я ваша тітонька з Олексієм Вертинським

Поринь у світ казкових героїв: у центрі Києва відкриється виставка "Магічний сад"

На Співочому полі відкриється Магічний сад - парк із казковими героями, квітковими інсталяціями та яскравими фотозонами