Лайм

Організатори Євробачення відповіли на розмови про перенесення конкурсу через коронавірус

В EBU тримають руку на пульсі

Протягом останніх кількох днів у мережі не стільки говорять про Євробачення-2020, скільки про його можливе перенесення через епідемію коронавіруса. ЗМІ та учасники дискусій посилаються на різноманітні джерела, включаючи пресу Нідерландів, місцевих блогерів та фан-пабліки пісенного конкурсу. theLime звернувся за офіційним коментарем безпосередньо до представників EBU (Європейської мовної спілки). Там запевнили, що тримають руку на пульсі, однак говорити про будь-яке рішення ще занадто рано.

Фото: eurovision.tv

"Звичайно, EBU уважно стежить за ситуацією, пов'язаною з поширенням коронавіруса, - відповіли організатори. - Ми продовжуємо стежити за подіями по всій Європі і ретельно вивчаємо різні можливі сценарії Євробачення-2020 разом з провідними мовниками. У тісній співпраці із усіма відповідними сторонами ми також прислухаємося до рекомендацій уряду Нідерландів та органів охорони здоров'я".

При цьому там вказали і на той факт, що ситуація з поширенням вірусу в Нідерландах і країнах-учасницях конкурсу змінюється щодня. Відповідно, приймати якісь рішення за два місяці до старту прямих ефірів зарано.

"Ще занадто рано приймати будь-які остаточні рішення. З огляду на це, наша команда продовжує працювати над підготовкою до Євробачення в Роттердамі", - підсумували в EBU.

Нагадаємо, проведення конкурсу Євробачення 2020 заплановано на 12-16 травня в Роттердамі (Нідерланди). Цього року в ньому візьме участь 41 країна.

  • Раніше російський гурт Little Big представив свій конкурсний трек Uno. Що правда, користувачів мережі вразила не стільки пісня, скільки танцюрист з її кліпу. Тепер він зірка соцмереж, і без нього на конкурс музикантам радять навіть не їхати.
  • А от український гурт Go-A невдовзі після перемоги у фіналі Нацвідбору на Євробачення оновив свою конкурсну пісню, але в мережі вимагають повернути оригінал. Слухаємо, що змінилося у пісні "Соловей".

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Лобода здивувала унікальним виконанням "Щедрика" у супроводі сотні дітей: відео

Співачка Світлана Лобода виконала Щедрика Леонтовича зі 100 українських латвійських дітей

У Києві покажуть знамениту виставу "Здрастуйте, я Ваша тітонька!" з незрівнянним Олексієм Вертинським - анонс

У Києві на Терасі River Mall пройде прем'єра культової вистави Здрастуйте я ваша тітонька з Олексієм Вертинським

Поринь у світ казкових героїв: у центрі Києва відкриється виставка "Магічний сад"

На Співочому полі відкриється Магічний сад - парк із казковими героями, квітковими інсталяціями та яскравими фотозонами