Лайм

Актори фільму "Зараза" через роки записали відео про коронавірус

Фахівці знайшли ще один креативний спосіб донести суспільству важливу інформацію

Пандемія коронавіруса повернула славу трилеру "Зараза" Стівена Содерберга. Вже кілька тижнів поспіль фільм 2011 року залишається одним з найбільш популярних онлайн, адже в ньому виявили чимало збігів з тим, як світ переживає сьогодні появу вірусу Covid-19.

Звернувши увагу на рейтинги, медики Колумбійського університету в США вирішили скористатися шансом достукатися до глядачів фільму за допомогою його акторів. Так Метт Деймон, Лоуренс Фішберн, Кейт Уінслет та інші отримали ключові теми і поради фахівців, які озвучили просто у себе вдома перед камерами. Їх відео з'явилися на каналі Columbia Public Health в YouTube.

Метт Деймон про важливість самоізоляції, дотримання дистанції та обмеження контактів

"Тримайтеся на відстані близько двох метрів від інших людей, не збирайтеся групами, залишайтеся вдома. Люди можуть хворіти коронавірусом з дуже незначними симптомами, іноді взагалі без них. Тому, навіть якщо вам здається, що вони здорові, або ви самі здорові, не ризикуйте - воно того не варте".

"Передавши комусь вірус, ви передаєте його ще трьом або чотирьом особам, а вони передадуть його ще далі. Так один хворий перетворюється на сотні, а вони - на тисячі. Поки ви молоді та здорові, вам може здаватися, що це все дрібниці, тому що ви чули, що вам вірус загрожує тільки простудними симптомами. Але це не так".

"Ви реально можете врятувати життя, просто перебуваючи один від одного на відстані. Ви можете просто сидіти на дивані, або в кріслі, як я, дивитися телевізор і цим рятувати життя. Ви можете працювати з дому, спілкуватися у соціальних мережах і рятувати ще більше життів. Зараз саме час висіти в телефоні або планшеті з ранку до вечора".

Маріон Котійяр про важливість правильного вибору

"У нас є два варіанти нашого майбутнього. Є майбутнє, в якому ви слухаєте експертів сфери охорони здоров'я - залишаєтеся вдома, дбаєте про себе і про інших людей, працюючи з дому, не збираєтеся групами, миєте руки з милом якомога частіше. А є майбутнє, в якому ви ігноруєте ці поради, що призводить до колапсу, так як контроль над вірусом буде втрачено і найвразливіші з нас помруть в невимірних кількостях".

Лоуренс Фішберн про можливі дії, які допомагають стримувати поширення вірусу

"У фільмі "Зараза" є сцена про традиції рукостискання - ти протягуєш руку і показуєш, що в ній немає зброї. Але зараз у всіх нас є при собі зброя, про яку ми навіть не здогадуємося. Ми знаємо, що вірус передається при прямому контакті. Ми йому потрібні, щоб вижити. Давайте не будемо йому в цьому допомагати".

"Пандемія означає, що вірус всюди. І якщо його ще немає там, де живете ви, це не означає, що ситуація не зміниться. Експерти в сфері охорони здоров'я вважають, що в найближчі місяці вірус вразить половину населення планети. Це означає, що ви або я, або хтось із наших близьких буде контактувати з вірусом. Нам необхідно зробити все можливе, щоб уникнути цього".

Кейт Уінслет про важливість правильного миття рук

"Мило і вода - ось, що вам потрібно. Вода не має бути сильно гарячою, а мило можна використовувати будь-яке. Пам'ятайте, єдиний спосіб підхопити коронавірус - це прямий контакт з крапелькою вологи від кашлю або чхання інфікованої людини. Ця крапелька знайде шлях з рук до ваших очей, носа або рота".

"Тому мийте дезінфікуючими засобами поверхні, до яких ви часто торкаєтеся. Уникайте дотиків свого обличчя. Це важко, але вкрай важливо".

"Ми всі чекаємо на вакцину, але до її появи ми маємо піклуватися один про одного. Почнімо з цього".

  • Актор Том Хенкс і його дружина Ріта Вілсон повернулися до Лос-Анджелеса (США) після того, як більше двох тижнів провели на карантині в Австралії через зараження коронавірусом.
  • Раніше про позитивний тест на коронавірус повідомив фронтмен американських металістів Testament Чак Біллі. 57-річний музикант і його дружина наразі ізольовані вдома.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Лобода здивувала унікальним виконанням "Щедрика" у супроводі сотні дітей: відео

Співачка Світлана Лобода виконала Щедрика Леонтовича зі 100 українських латвійських дітей

У Києві покажуть знамениту виставу "Здрастуйте, я Ваша тітонька!" з незрівнянним Олексієм Вертинським - анонс

У Києві на Терасі River Mall пройде прем'єра культової вистави Здрастуйте я ваша тітонька з Олексієм Вертинським

Поринь у світ казкових героїв: у центрі Києва відкриється виставка "Магічний сад"

На Співочому полі відкриється Магічний сад - парк із казковими героями, квітковими інсталяціями та яскравими фотозонами