Лайм

Єлизавета II посвятила в лицарі 100-річного ветерана Другої світової. У квітні про його вчинок говорив весь світ

У розпал пандемії коронавіруса ветеран Том Мур знову став героєм Британії

Королева Єлизавета II посвятила в лицарі 100-річного ветерана Другої світової війни Тома Мура. У березні цього року, в розпал пандемії коронавіруса, ще 99-річний Мур почав збір пожертвувань для медиків Великобританії - в обмін на це він пообіцяв 100 разів обійти навколо свого саду до настання століття.

Ситуацію ветерану ускладнював той факт, що на момент початку своєї акції він ледве встиг поправитися після операції на тазостегновому суглобі. Проте, затія вдалася. До свого сотого дня народження Мур зібрав понад 30 млн фунтів стерлінгів. Після цього про нього заговорив весь світ.

Королева Єлизавета II і Том Мур Фото: Getty Images

Примітно, що спочатку Мур мав намір зібрати лише тисячу фунтів стерлінгів, а при цьому обіцяв проходити по 10 кіл на день (кожне коло - 25 метрів). Всього за добу ветеран зібрав цю суму і попросив родину збільшити її до 100 тисяч фунтів.

Втретє планку підняли до 250 тисяч, та й цією сумою благодійна акція ветерана не закінчилася. 16 квітня Мур завершив своє соте коло та зібрав для Національної служби охорони здоров'я понад 15 млн фунтів стерлінгів. "Це неймовірна сума, яку так швидко зібрали приголомшливі люди. Це доводить, що в нашій країні живуть щедрі і вдумливі громадяни, - захоплювався він в коментарі для People. - Наші лікарі, медсестри та обслуговуючий персонал заслуговують всього, що ми можемо їм дати. Я завжди думаю, що все буде добре. Ми билися стільки раз, завжди перемагали, переможемо і зараз".

Незважаючи на те, що Мур вже пройшов обіцяні 100 кіл, гроші продовжували надходити. Так зібралося понад 30 млн фунтів, які були передані на допомогу лікарям у боротьбі з Covid-19.

Ветеран Том Мур Фото: Getty Images

Медики дякують Тому Муру Фото: Getty Images

Графіті із зображенням Тома Мура Фото: Getty Images

  • Вранці 17 червня остання незаміжня онука Єлизавети II, принцеса Беатріс, таємно вийшла заміж і стала дружиною мільйонера. Закрита церемонія пройшла у Віндзорському замку лише з двома десятками гостей.
  • Читайте також на theLime, як через карантин пенсіонеру заборонили відвідувати дружину в будинку для літніх людей. Через два тижні чоловік з'явився біля її вікна на підйомному крані. І це найзворушливіша історія у дні пандемії.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: ЛаймПодії
Теги:

Читайте також

Лобода здивувала унікальним виконанням "Щедрика" у супроводі сотні дітей: відео

Співачка Світлана Лобода виконала Щедрика Леонтовича зі 100 українських латвійських дітей

У Києві покажуть знамениту виставу "Здрастуйте, я Ваша тітонька!" з незрівнянним Олексієм Вертинським - анонс

У Києві на Терасі River Mall пройде прем'єра культової вистави Здрастуйте я ваша тітонька з Олексієм Вертинським

Поринь у світ казкових героїв: у центрі Києва відкриється виставка "Магічний сад"

На Співочому полі відкриється Магічний сад - парк із казковими героями, квітковими інсталяціями та яскравими фотозонами