Лайм

В Одесі показали військову драму про анексію Криму: глядачі аплодували стоячи

Вихід на широкі екрани фільму відбудеться 27 лютого 2020 року

16 липня в рамках 10-го Одеського міжнародного фестивалю відбулася світова прем'єра фільму "U311 Черкаси" про опір українських моряків під час окупації Криму в 2014 році.

На прем'єрі драми були присутні українські матроси і автори кінострічки, пише місцеве видання 048.ua. Після завершення показу глядачі протягом 10 хвилин аплодували стоячи знімальній групі і українським військовим морякам.

"Є й правда, є і режисерський погляд. Дуже сподобався фільм, більш емоційна для мене - друга частина. Було що згадати. Навіть гра деяких акторів - схожа на ті спогади, які були у мене. Добре зіграли", - поділився враженнями один з матросів.

Фільм "U311 Черкаси" розповідає історію екіпажу однойменного тральщика навесні 2014 року. Консультантом фільму став реальний командир "Черкас" Юрій Федаш. Режисером стрічки виступив Тимур Ященко.

Морський тральщик "Черкаси" - єдиний з 13 українських кораблів, чия команда навіть під прицілом смерті не спустила державний прапор.

Зйомки фільму проходили в Очакові, Одесі, і невеликому селі Чернігівської області. Саундтрек до фільму створили українські музиканти Катя Чілі та Антон Байбаков.

Всеукраїнська прем'єра і вихід на широкі екрани військової драми "U311 "Черкаси" відбудуться 27 лютого 2020 року.

  • 14 липня в рамках 10-го Одеського міжнародного кінофестивалю в секції "Серіали" канал "Україна" представив кримінальну драму "Маркус" , яка привертає увагу до трагічної проблеми пропажі дітей.
  • Читайте також на The Lime інтерв'ю з американською актрисою Роуз МакГоуен, зіркою серіалу "Зачаровані", яка також цього року гостює на кінофестивалі в Одесі.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Як приготувати пастуший пиріг з фаршем і овочами - ідеальну страву для ситної вечері

Як у домашніх умовах зробити пастуший пиріг зі шпинатом, горохом, картоплею та фаршем, щоб урізноманітнити звичне меню своєї сім'ї