Лайм

В Україні знімають перший фентезі-серіал: під Житомиром для нього збудували цілих два міста

Прем'єра серіалу запланована на 2020 рік

У Житомирській області знімають історичний серіал "Слов'яни", заснований на слов'янській міфології. Над проектом працюють українська і словацька режисерські групи на чолі з міжнародним шоуранером режисером Петером Бебьяком.

Події серіалу відбуваються у двох слов'янських поселеннях з вигаданими назвами - Фурнау і Великий стіл. За сценарієм, дія відбувається на Прикарпатті, але привезти туди декорації виявилося проблематично, тому локаціями стали околиці сіл Тригір'я і Дениші на Житомирщині. Там побудували для зйомок городища, пише theБабель.

Декорації слов'янського городища Фурнау. Фото: Іван Чернічкін

Декорації слов'янського городища Великий стіл. Фото: Іван Чернічкін

"Слов'яни" - нетиповий серіал для України, основною мовою продакшена - англійська, на ньому ведеться вся документація. Однак український глядач дивитиметься серіал рідною мовою. Тривалість серіалу - 12 серій.

За сюжетом юна травниця Драга хоче врятувати брата, який перетворився в оленя. Одного разу олень призводить її до пораненого незнайомця, який нічого не пам'ятає. Завдяки своїм здібностям Драга рятує чужака. Разом вони намагаються з'ясувати, хто він, але чим більше дізнаються, тим більше загроз нависає над всіма жителями слов'янського городища Великий стіл.

Роль Драгі дісталася 17-річній акторці Поліні Носихіной. Друга травниці Біло зіграв Макар Тихомиров.

Поліна Носихіна в ролі Драгі і Макар Тихомиров в ролі Біло. Фото: Іван Чернічкін

У картині також знімалися Юрай Лой, Томаш Машталір, Анна Адамович, Олексій Тритенко, Душан Цінкота, Олександр Мавріц, Олег Мосійчук, Яна Квантікова, Тетяна Міхіна, Олександр Рудинський, Зузана Фіалова, Ольга Ясинська, Руслан Сенічкін та інші.

Прем'єра серіалу запланована на 2020 рік.

Фото: Іван Чернічкін

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: ЛаймКiно

Читайте також

Як приготувати пастуший пиріг з фаршем і овочами - ідеальну страву для ситної вечері

Як у домашніх умовах зробити пастуший пиріг зі шпинатом, горохом, картоплею та фаршем, щоб урізноманітнити звичне меню своєї сім'ї