Лайм

Як Стівен Кінг відреагував на "Воно 2" і чому фінал книги і фільму відрізняється

Сценарист фільму "Воно 2" розповів про зміни в сюжеті і реакцію Стівена Кінга

Фільм Андреса Мускетті "Воно 2" вийшов в прокат 5 вересня, і якщо до прем'єри творці тримали деталі зйомок в найсуворішому секреті, тепер вони охоче дають інтерв'ю про своє нове творіння. Так, сценарист картини Гарі Доберман розповів виданню The Hollywood Reporter, чому кінець фільму відрізняється від роману (обережно, спойлери).

Згідно з книгою Стівена Кінга, єдиний спосіб перемогти Воно - Ритуал Чудь. Він полягає в тому, що клоун Пеннівайз і один з "Клубу невдах" прикушують язика і розповідають жарти, намагаючись не засміятися. Але у фільмі Пеннівайза перемагають інакше: над клоуном сміються, поки він не стає маленьким і слабким.

"Це, ймовірно, найбільший відхід від роману. Я знав, що ми повинні включити Ритуал Чудь, але не знав, як те, що було у книзі, виглядало б на екрані, - пояснює сценарист. - Ми, звичайно, це обговорювали, але в контексті того, як показати це аудиторії, щоб їй не довелося ламати голову. Кінець Стівена Кінга чудовий, але він також не поспішає пояснювати, що за метафізика стоїть за всім цим. У нас не було на це часу. Отже, нам довелося звузити його до ключових інгредієнтів. Я хотів бути вірним духу Кінга, і я думаю, що нам це вдалося".

Стівен Кінг, схоже, залишився задоволений кінцевим продуктом, а Гарі Доберман повністю задоволений його реакцією.

"Ми були на зв'язку. Він говорив дуже хороші речі. І коли ви берете такий проект, ви просто хочете, щоб автору, особливо Стівену Кінгу, він сподобався. Я просто хотів, щоб він пишався [фільмом], адже він так сильно вплинув на моє життя. Це нагорода для мене, просто знати, що він пишається нашими фільмами", - зізнається сценарист.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Як приготувати пастуший пиріг з фаршем і овочами - ідеальну страву для ситної вечері

Як у домашніх умовах зробити пастуший пиріг зі шпинатом, горохом, картоплею та фаршем, щоб урізноманітнити звичне меню своєї сім'ї