Лайм

Дженніфер Лопес, Едді Мерфі і Том Хенкс: в мережі обговорюють можливих претендентів на Оскар-2020

Кінофестиваль в Торонто додав кілька учасників в оскарівські перегони 2020 року

Кінофестиваль в Торонто (TIFF) гуде від розмов про "Оскар". Багато з потенційних фільмів-номінантів вже були показані на Канському та Венеціанському кінофестивалях, але тепер до перегонів приєдналося ще кілька гучних прем'єр. Видання Variety склало їх список.

"Стриптизерши"

Дженніфер Лопес була частою гостею на церемоніях нагородження премії "Оскар", але в 2020 році вона могла б отримати свою першу номінацію. Актриса і співачка отримала хороші відгуки за свою роль Рамони - стриптизерки, яка придумує хитрий спосіб виманити гроші у багатіїв з Уолл-стріт. До речі, сценаристка і режисерка фільму Лорен Скафарія також може претендувати на нагороду, особливо після того, як її роботу порівняли з Мартіном Скорсезе.

"Просто помилувати"

У соціальній драмі Дестіна Креттона зірка фільмів "Крід" і "Чорна пантера" Майкл Б. Джордан зіграв адвоката Брайана Стівенсона, який бореться за рівні права для всіх верств населення. Сильна роль могла б принести йому першу номінацію на "Оскар". Такі ж прогнози роблять і для його колег по фільму - Джеймі Фокса і Роба Моргана. Актори зіграли ув'язнених, засуджених до смертної кари за злочини, яких не скоювали.

"Мене звуть Долемайт"

Мало того, що біографічний фільм Netflix про коміка 1970-х років Руді Рея Мура ознаменував повернення Едді Мерфі на великий екран, він може принести йому другу номінацію на "Оскар" через 13 років після успіху мюзиклу "Дівчата мрії". Уеслі Снайпс також може потрапити в список номінантів за роль актора і режисера Дюрвіля Мартіна.

"Прекрасний день по сусідству"

Не дивно, що блискуче виконання Томом Хенксом ролі легендарного дитячого телеведучого Фреда Роджерса може принести йому шосту номінацію на "Оскар". У нього вже є дві статуетки, але останній раз він був номінований 19 років тому за пригодницьку драму "Ізгой".

"Кролик Джоджо"

Комедія Тайки Вайтіті про Гітлера і нацистську Німеччину може здатися ризикованою для наших політкоректних часів, але глядачі на світовій прем'єрі зустріли фільм дуже тепло. Важко сказати, чи переросте визнання публіки в нагороду Американської кіноакадемії. Врешті-решт, багато гідних фільмів, режисерів та акторів за довгу кар'єру так жодного разу і не отримували "Оскара" (у Квентіна Тарантіно його теж немає).

"Погане виховання"

Улюблений ведучий "Оскара" Х'ю Джекман не з'являвся на TIFF, але привернув багато уваги до своєї ролі в кримінальній драмі "Погане виховання". Фільм заснований на реальних подіях, які відбулися в школі сценариста і співпродюсер Майка Маковські, коли він там навчався. Джекман зіграв лукавого і харизматичного директора школи, якого впіймали на розкраданнях.

"Щиголь"

Адаптація бестселера Донни Тартт була одним з найбільш очікуваних фільмів на фестивалі. Хоча інтерес був високим, ентузіазм, здавалося, зійшов нанівець з плином часу. Залишається лише гадати, чи отримає драма з Ніколь Кідман, Сарою Полсон і Фінном Вулфардом хоча б одну номінацію на "Оскар".

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал TheLime, щоб нічого не пропустити.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: ЛаймКiно
Теги: Оскар 2020

Читайте також

Як приготувати пастуший пиріг з фаршем і овочами - ідеальну страву для ситної вечері

Як у домашніх умовах зробити пастуший пиріг зі шпинатом, горохом, картоплею та фаршем, щоб урізноманітнити звичне меню своєї сім'ї