Лайм

У США знайшли чоловіка з реальною хворобою Джокера: ось як він живе з нападами сміху

Найважче йому було, коли у 2003 році загинули його рідні

Головний персонаж фільму "Джокер" Тодда Філліпса багато чим відрізняється від попередніх антагоністів DC. Зокрема, хворобою, яка змушує Артура Флека сміятися навіть у найбільш невідповідних для цього ситуаціях. Час від часу неконтрольований сміх призводить до неприємностей, адже на вигляд чоловік нічим не відрізняється від оточуючих.

На хвилі популярності психологічної драми, яка незабаром після прем'єри вирвалася в першу десятку рейтингу IMDb, журналісти Ladbible розшукали в США чоловіка з аналогічною хворобою. Йому і справді не до сміху, ось тільки іноді він просто не може припинити сміятися. Скотту Лоттану 47 років, він з Вірджинія-Біч. І він не з чуток знає, що таке розсіяний склероз з псевдобульбарним синдромом, який викликає напади сміху.

Як розповів Лоттан в бесіді з виданням, захворювання нерідко ставить його в незручне становище, адже напади сміху іноді можуть тривати до 10 хвилин: "У мене були проблеми з тим, що мене не обслуговували в ресторанах. Просили піти, тому що офіціантам було ніяково" .

Часом, як і в кадрах "Джокера", сміх Лоттана ставав причиною реальних неприємностей: "Дуже часто, коли я випивав в барі з друзями, в залі опинявся хтось, кому здавалося, що я з нього сміюся. Такі люди зазвичай починають битися".

Найгірше чоловікові довелося, коли у 2003 році загинули його рідні: "Я, моя наречена і моя мама поверталися з вечірки на честь заручин. Нас збив п'яний водій. Моя дівчина померла відразу, а мати - в лікарні три дні потому. Я пам'ятаю, як сміявся просто на місці аварії поки поліцейські задавали мені питання".

Через напади сміху чоловік навіть не зміг взяти повноцінну участь в похоронах. Йому довелося попрощатися з ними окремо.

Спілкуючись з журналістами, Лоттан також підкреслив, що дуже хотів би донести інформацію про подібні випадки до оточуючих і попросив не вважати таких людей психопатами або задираками. З цієї ж причини чоловік зрадів фільму Тодда Філліпса, який пролив світло на розлад, про який мало хто знав.

"Іноді під час фільму було відчуття, ніби дивлюся на себе, - згадав Скотт. - Я думаю, він [актор Хоакін Фенікс] виконав велику роботу, щоб показати, як це - сміятися без зупинки незалежно від обставин. Він ніби і сам відчував те глибоке почуття неприйняття у сцені в автобусі, подібне до того, що я відчував у дні після аварії. Думаю, він вловив почуття ізоляції і розчарування через те, що тебе просто не розуміють".

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Як приготувати пастуший пиріг з фаршем і овочами - ідеальну страву для ситної вечері

Як у домашніх умовах зробити пастуший пиріг зі шпинатом, горохом, картоплею та фаршем, щоб урізноманітнити звичне меню своєї сім'ї